”Türkiye’den Kosova’ya sanat köprüsü” şöleni

Güncelleme Tarihi:

”Türkiye’den Kosova’ya sanat köprüsü” şöleni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2011 19:14

Kosova’da Türkçe eğitimin 60. yıldönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), merkezi İstanbul’da olan Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Kosova Türk Öğretmenler Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye’den Kosova’ya sanat köprüsü" şöleni, Kosova’da yaşayan Türkler tarafından büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Şölenin açılışı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun konseriyle başladı. Prizren’deki konserde şarkılara eşlik eden konuklar, sanatçıları ayakta alkışladı. Konserde Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, milletvekilleri Enis Kervan, Müfera Şinik ve Fikrim Damka, Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Ahmet Çelik ile dernek temsilcileri izleyiciler arasında yer aldı.

Şölen programı çerçevesinde Prizren Kültürevi’nde Türkiye’den Cengiz Özek Çocuk Tiyatrosu’nun "Büyülü Ağaç" oyunu da bugün sahnelendi. Öğrenciler oyunu büyük bir ilgiyle izledi. Türk fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman’ın objektifinden "İstanbul’da zaman" adlı slayt gösterisi de büyük beğeni topladı. Şölen, Kosova’nın kuzey kesiminde Türk’lerin yoğunlukta yaşadığı Vıçıtırın ve Mitroviça kentlerine yapılacak ziyaretlerin ardından, "İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu"nun Mitroviça’daki konseriyle son bulacak.

"Türkiye’den Kosova’ya Sanat Köprüsü Şöleni" dolayısıyla İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Bilgin, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Orhan Kurtuldu, Tiyatro Sanatçısı Cengiz Özek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler Başkanlığı temsilcisi Ayda Yanık da Kosova’da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!