Tüm İngiltere onu arıyor

Güncelleme Tarihi:

Tüm İngiltere onu arıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 16:15

İngiltere’nin başkenti Londra’da 28 Ağustos’ta ortadan kaybolan 14 yaşındaki Alice Gross’u arama çalışmalarının “7/7 Terör saldırılarından bu yana Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen en büyük operasyon olduğunu” açıklandı.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri 8 farklı polis teşkilatından tam 600 polis memurunun Alice’i bulabilmek için aktif olarak çalıştığını ve şimdiye dek 25 kilometre karelik bir alanın ve 5.5 kilometrelik nehir hattının detaylı olarak arandığını belirtti.

Yetkililer ayrıca Alice’in kaybolduğu sırada çekilmiş olan 100’lerce saatlik güvenlik kamerası görüntülerinin de saniye saniye izlendiğini açıkladı.

BAŞ ŞÜPHELİ LATVİA’LI İNŞAAT İŞÇİSİ

Alice Gross’un ortadan kayboluşu ile ilgili baş şüphelinin genç kızın evine giderken yürüdüğü yolda bisiklet kullandığı tespit edilen 41 yaşındaki inşaat işçisi Arnis Zakals olduğu açıklandı.

Polis, Londra’nın Ealing semtinde sevgilisi ve çocuğu ile birlikte yaşayan Zakals’ın 5 Eylül’de ortadan kaybolduğunu belirtti.

Yetkililer Zakals’ın bisikletini bulmayı başardıklarını ancak adamın şu an nerede olduğunu bilmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Zakals’ın 1998 yılında Latvia’da karısını öldürüp 8 yıl hapis yattığı, 2007 yılında ise İngiltere’ye taşınarak yeni bir hayata başladığı açıklandı.

Zakals’ın şu anki sevgilisi ve çocuklarının annesi Liga Rubezniece İngiliz basınına yaptığı açıklamada “Adamın ona kaybolmadan bir gün önce bir miktar para gönderdiğini ancak şimdi nerede olduğunu kesinlikle bilmediğini” söyleid.

HALKA YARDIM ÇAĞRISI
Alice’i bulmak için hertürlü yarıma ihtiyaçları olduğunu belirten polis yetkilileri halktan “Olayla ilgili herhangi bir bilgileri varsa bir an önce kendileri ile iletişime geçmelerini” istedi.

Alice ortadan kaybolduğundan beri tam 630 vatandaşın soruşturmaya destek vermek için polisi aradığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!