‘Taste of Anatolia’ başlıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Taste of Anatolia’ başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2023 12:02

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan ‘Taste of Anatolia – Films from Turkey’ (TOA) festivali 4 Kasım’da başlıyor. 10 Kasım’a kadar devam edecek festivale bu yıl Cambridge, Londra, Norwich ve Aylesbury ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

2018’de Cambridge’de başlayan, 2022’de Londra’ya da açılan festival, bu seneki programına Norwich ve Aylesbury’yi de dahil ederek genişlemeye devam ediyor. Bir haftalık program kapsamında bazı filmlerin gösterimleri online olacak. Ancak online gösterimlere sadece vakfın kendi film platformu olan Balık Arts TV yoluyla ulaşılabilecek. TOA’da ilk defa, ‘Beyond Anatolia’ (Anadolu Ötesi) adlı, Türk ortak yapımı olup Türkiye dışında çekilen filmlerden oluşan bir seçki yer alacak. Bu sene festivalde aynı zamanda hem güldüren hem düşündüren bir film seçkisi de bulunuyor. ‘Bundle of Fun – Best of TOA Shorts’ seçkisi özellikle Türk sinemasıyla yeni tanışacaklara özel hazırlandı.

‘Taste of Anatolia’ başlıyor
42 FİLM İNGİLTERE’DE İLK KEZ GÖSTERİLECEK
Bu senenin festival programı, yıldızlarla dolu 54 filmden oluşuyor. Bunlardan 42’si İngiltere’de ilk gösterimini yapacak. Festival kapsamında Özcan Alper’in ‘Karanlık Gece’ adlı filmi de 5 Kasım’da Dalston Rio Sineması’nda gösterilecek. Ardından yakın arkadaşların geçmişteki sırlarını ortaya dökmesiyle en mutlu günlerini sorgulayan çiftin çatışmasını anlatan LCV (Lütfen Cevap Veriniz) de 7 Kasım’da beyaz perdede olacak. Bu sene Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazanan Merve Dizdar ve HBO’nun Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinde canlandırdığı ‘Shae’ karakteriyle dünya çapında üne kavuşan Sibel Kekilli’nin başrolde olduğu filmler festivalin favorileri arasında. Festivale giriş bileti 10 Sterlin olarak belirlenirken indirimli biletler ise 5 Sterlin’den satılıyor. Biletler Balık Arts’ın online platformu www.balikartstv.com’dan veya Rio Cinema’da gerçekleştirilecek gösterimler için doğrudan sinemada satın alınabilir.
‘Taste of Anatolia’ başlıyor
‘Taste of Anatolia’ başlıyor

 

BAKMADAN GEÇME!