Schröder’e rozet de yok!

Güncelleme Tarihi:

Schröder’e rozet de yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2023 11:55

Hannover-Oststadt-Zoo teşkilatının sonbahardaki jübilesinde 60 yıldır SPD üyesi olan Gerhard Schröder’i görmek de rozet ve belge ile onurlandırmak da istemediği açıklandı.

Haberin Devamı

RUS enerji şirketlerinin yönetiminde yıllarca görev aldığı için ‘Putin dostu’ suçlamalarına hedef olan Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’e tam 60 yıldır üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti (SPD) de sırt çevirdi. Üyesi olduğu Hannover Oststadt-Zoo teşkilatının, geleneksel olarak sonbaharda düzenlenen jübile kutlamalarında, Gerhard Schröder’i rozet ve belgeyle onurlandırmak istemediği açıklandı. SPD Hannover Oststadt-Zoo Teşkilatı Başkanı Jörg Purschke, “Şayet Schröder’e rozet verilecekse bunu Berlin versin” diyerek topu genel merkeze attı.

Schröder’e rozet de yok
GÖRMEK İSTEMİYORUZ
Genelde her yıl kasım ayında düzenlenen kutlamalarda eski üyeler rozet, belge ve Wllly Brandt madalyası ile ödüllendirildikleri halde, Jörg Purscke, Schröder’e böyle bir ödül vermeyi kesinlikle düşünmediklerini söyledi. Schröder’in Rusya ve Devlet Başkanı Putin’le ilişkileri nedeniyle Schröder’i görmek istemediklerini belirten Purscke, “Biz Gerhard Schröder’e hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Ona normal bir yoldaş gözüyle bakamayız. O nedenle de onu etkinliğimizde görmek istemiyoruz” dedi. SPD’li yerel politikacı Jörg Purtschke, “Putin’e yakınlığı ve Ukrayna’da sürdürülen savaşa yaklaşımı nedeniyle Schröder artık bizden biri değildir” derken, düzenleyecekleri etkinliğe katılması halinde birçok üyenin salonu terk edeceğinden emin olduğunu da söyledi. Purschke “Ben artık Schröder’le senli benli değilim. Ondan hep bay Schröder’ diye bahsediyorum. Onun üyelik aidatına da dokunmuyoruz. Geldiği gibi Ukrayna’ya yardım için açtığımız hesaba aktarıyoruz” açıklamasında da bulundu. 1963 yılından beri SPD üyesi olan Gerhard Schröder’in partiden atılması için geçen yıl bazı girişimlerde bulunuldu. Ancak SPD Tahkim Komisyonu bu yöndeki başvuruları geri çevirdi ve Schröder’in üyeliğini korumasına karar verdi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!