Scholz’un konvoyunu, düğün konvoyu sanmış

Güncelleme Tarihi:

Scholz’un konvoyunu, düğün konvoyu sanmış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2023 10:43

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un korunmasında zafiyet yaşandığı ortaya çıktı. Frankfurt’taki bir toplantıdan dönen Scholz’un güvenlik konvoyuna takılan bir kişi, aracıyla havalimanına kadar girip Scholz uçağa bineceği sırada kendisine yaklaşıp kucakladı.

Haberin Devamı

OLAYIN, önceki gün yaşandığı ortaya çıktı. Bild gazetesinde yer alan habere göre Başbakan Olaf Scholz, Federal Maliye Bakanı Christian Lindner ile birlikte Avrupa Merkez Bankası’nın 25’inci yılı kutlama törenine katıldı. Törenlerin ardından Scholz ve Lindner zırhlı araçlarına binerek Hessen Emniyeti’ne ait polis konvoyuyla havalimanına doğru hareket etti. Scholz’un yakın korumaları da araçta, yanında yer aldı. Ancak havalimanı güzergâhında ilerlerken, özel bir araç resmi konvoyun arkasına takıldı. Polisin dikkate almadığı araç, Frankfurt Havalimanı girişine kadar resmi konvoyu takip etti.

ARAÇTAN ÇIKTI VE...
VIP bölümüne girişte ise aracın plakası güvenlik kayıtlarında yer almadığı halde Başbakan Scholz’un konvoyuna dahil sanılarak havalimanı güvenliğinden geçti ve içeriye alındı. Resmi araçlar pistte bekleyen devlet uçağına kadar yaklaştı. Federal Maliye Bakanı Lindner heyetiyle birlikte uçağa binerken, Başbakan Scholz ise telefon görüşmesi yaptığı için uçağa binmeden önce bir süre daha zırhlı aracında bekledi. Birkaç dakika sonra aracından çıkan Scholz, yerel korumalara teşekkür edip ellerini sıktıktan sonra uçağa yöneldi. Konvoyun en arkasına takılan sürücü araçtan çıktı ve Başbakan Scholz’a yaklaştı. Sürücü önce Scholz’un elini sıktı ve ardından sarıldı. Scholz’un da şaşkın bakışları arasında karşılık verdiği belirtildi. Korumaların olayı ilk başta anlayamadıkları ancak saniyeler sonra durumu fark edip, sürücüyü Scholz’dan uzaklaştırdıkları belirtildi.

Haberin Devamı

İÇ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Gözaltına alınıp sorgulanan kişinin Yunan asıllı olduğu öğrenildi. Sorgusunda konvoya takılırken bunu bir düğün konvoyu sandığını söylediği belirtildi. Hükümet sözcüsü Bild’in haberini doğruladı. Federal Kriminal Polis Dairesi (BKA) sözcüsü de yaptığı açıklamada, “Kimse yaralanmadı. Şahıs Frankfurt Havalimanı’nda polis tarafından direniş göstermeden gözaltına alındı” dedi. Ancak olay sonrası güvenlik zafiyetinin nasıl oluştuğu konusunda iç soruşturma başlatıldı.

BAKMADAN GEÇME!