‘Rengimiz Bayrağımız Renginden Kırmızı Beyaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Rengimiz Bayrağımız Renginden Kırmızı Beyaz’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2024 11:19

Arnhem Türkiyem Camii’ni ziyaret eden T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Ömer Özgül, Din Hizmetleri ataşesi Hüseyin Özmen ve Çalışma ataşesi Çağatay Doğan camii cemaati ile yaptıkları istişare toplantısında Büyükelçi Selçuk Ünal şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Rengimiz bayrağımızın renginden kırmızı beyaz. Vatanına, milletine ve bulunduğu ülkenin kurallarına saygı duyarak yaşayan her kesimi kucaklamak, saygı duymak liderliği gerektirir. Bizlerde rengi kırmızı beyaz olan bayrağımıza, vatanımıza, dinimize saygı duyulmasını canı gönülden isteriz. Bugün Arnhem Belediye Başkanı Achmed Marcouch Bey ile bir araya gelerek Arnhem şehrinde Kuranı Kerim yakma eylemlerini değerlendirdik. Kendisinin de Müslüman olmasından dolayı bu tür olayların İslam alemini çok üzdüğünü, Müslümanlar için Kuranı Kerim’in, Hıristiyanlar için de İncil’in kutsal olduğunu, hiçbir kitabın yakılmaması gerektiğini söyledik. Belediye Başkanı Marcouch, Fas (Marokko) kökenli olduğunu, kendisinin de Müslüman olduğunu, Arnhem şehrinde gelişen kitap yakma eylemini kendisinin de çok üzüldüğünü, kitabı yakmak isteyen şahsın mahkeme kararı çıkardığını, bizlerin de bu karara uymak zorunda kaldıklarını vurguladı. Bu tür olayları engellemek için cami ve sivil toplum kuruluşları mahkemeye başvurarak İslami toplumu rahatsız eden bu eylemin iptal edilmesi için karar çıkarıp belediyeye sunması gerektiğini söyledi. Hollanda’daki camilerimizden, sivil toplum kuruluşlarından isteğim; iftar programlarına Hollandalıları, yabancıları ve yaşadığınız şehirlerdeki bazı yetkili kurumlardaki insanları da davet ederseniz birbirinizi daha iyi tanımış olursunuz. Diyalog içerisinde bulunmak sorunların çözümünde yardımcı olur.”

Haberin Devamı

‘Rengimiz Bayrağımız Renginden Kırmızı Beyaz’

‘SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN KAPIMIZ DAİMA AÇIK’
Daha sonra söz alan Başkonsolos Muammer Hakan Cengiz, “Hollanda’da bulunan Başkonsolosluklarımız randevu sistemi ile çalışmaktadır. Randevusunu alıp istenilen evraklarını tam getiren kişilerin muamelelerini kanunlar çerçevesinde yapmakla yükümlüyüz. Sorunları olan kişilerin sorunlarını çözmek ya da yardımcı olmak için kapımız daima açıktır” diye konuştu. Çalışma ataşesi Çağatay Doğan Hollanda’da ve Türkiye’deki sosyal sigortalar, emeklilik, işsizlik yardımı ve mal varlıkları hakkında bilgiler verdi. Toplantıya katılan vatandaşlarımızın başlıca sorunları; Hollanda’da okullarda Türkçe derslerinin verilmemesi, izin sezonunda uçak bilet fiyatlarının yüksek olması, karayolu ile izine gidenlerin gümrüklerde saatlerce bekleyip çile çekmesi, ve son çıkan kanuna göre emekliler arabalarını 2 artı 2 eşittir 4 yıl Türkiye’de bıraktıktan sonra aracının TÜV’ü bitmiş oluyor, TÜV’ü biten aracı Avrupa’ya geri getirmekte büyük sıkıntı çektiklerini dile getirdiler.

Haberin Devamı

‘Rengimiz Bayrağımız Renginden Kırmızı Beyaz’

BAKMADAN GEÇME!