Okyonuslara geri dönüş

Güncelleme Tarihi:

Okyonuslara geri dönüş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 11:38

2009’da Somalili korsanlar tarafından kaçırılıp bir yıldanfazla süre rehin tutulduktan sonra fidye karşılığında serbestbırakılan Paul ve Rachel Chandler isimli İngiliz çift,dünya turunu tamamlamak için tekrar yola çıktı.

Haberin Devamı

İngiliz emekli çift Paul ve Rachel Chandler, 2009’da Lynn Rival isimli 11.5 metre uzunluktaki yatlarıyla Seyşeller’den Tanzanya’ya giderken Somalili korsanların saldırısına uğramıştı.

388 gün rehin tutulan çift, ailelerin 625 bin sterlinlik fidyeyi ödemesinin ardından serbest bırakılmışlardı. Çift, son iki yıllarını Hint Okyanusu’nda İngiliz Kraliyet donanması tarafından bulunup limana çekilen yatlarını tamir etmekle geçirdi.

Önceki gün ise Devon’daki Noss Marina’dan yarım kalan dünya turlarını tamamlamak için yola çıktılar. Çiftin rotalarında bu kez Seyşeller ya da kaçırıldıkları Somali olmayacak. Paul Chandler, “Ailemiz ve arkadaşlarımız eski hayatlarımıza geri dönmemizi istiyorlar. Yaşam şu an bizim için seyahat etmek ve denize açılmak. Şansımız kötüydü. kötü zamanda kötü yerdeydik. Tekrar kaçırılma şansımız az” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!