NSU destekçisi yeniden hapse girecek

Güncelleme Tarihi:

NSU destekçisi yeniden hapse girecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2022 12:28

Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten ceza alan Ralf Wohlleben, hapse geri dönecek. Karlsruhe’deki Federal Yüksek Mahkeme (BGH), Wohlleben’in hapis cezasının kalan 3 yıl 4 aylık kısmının ertelenmemesine karar verdi.

Haberin Devamı

WOHLLEBEN, NSU terör hücresine bir tabanca temin etmekten suçlu bulunmuştu. Wohlleben’in temin ettigi ‘Ceska’ marka Çek yapımı tabancayla Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos dokuz kişiyi vurdu. Bu nedenle Wohlleben, Temmuz 2018’de Münih Yüksek Bölge Mahkemesi (OLG) tarafından dokuz cinayetin işlenmesine yardım etmekten 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Federal Yüksek Mahkeme, bu kararı Ağustos 2021’de onaylayarak yasal olarak bağlayıcı hale getirdi. O tarihte, 10 yıllık hapis cezasına 3 yıl 4 aydan biraz fazla bir süre kalan Wohlleben, hapis cezasının üçte ikisini çektikten sonra geri kalanını şartlı tahliye ile ertelemek mümkün olduğu için Federal Yüksek Mahkeme’nin kararının ardından bu yönde başvuruda bulunmuştu.
Wohlleben, Münih Yüksek Bölge Mahkemesi konuyla ilgili kararını verene kadar serbest kalmıştı. Mahkeme, 1 Eylül tarihli bir kararla Wohlleben’in cezasının geri kalanının ertelenmesi için yaptığı başvuruyu reddetti. Bunun üzerine Wohlleben, Federal Yüksek Mahkeme’ye temyiz başvurusunda bulundu. Federal Yüksek Mahkeme’nin önceki gün aldığı kararda da ‘olası bir yeniden suç işlemenin tehdit ettiği yasal çıkarların çok yüksek ağırlığı nedeniyle’ Wohlleben’in başvurusu reddedildi. Bu kararla Wohlleben, geri kalan süreyi de hapiste gecirecek.

 

BAKMADAN GEÇME!