Mutluluk semineri

Güncelleme Tarihi:

Mutluluk semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2008 11:34

İngiltere Türk Kadın Platformu (İKP), "Kendini mutlu hissetmeyenler, uyuyamayanlar, hayattan zevk almayanlar ve yalnız hissedenler" için ortak bir seminer düzenleyeceği bildirdi.

Haberin Devamı

Londra’da, kadınlara farkındalıklarını hatırlatmak ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla kurulan İngiltere Türk Kadın Platformu (İKP), 'Olumluyu Seçelim' başlığıyla ilk ücretsiz seminerini gerçekleştirecek.
İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) ile ortak düzenlenen seminer 19 Aralık Cuma günü saat 11.00’de, derneğin Turnpike Lane’deki 4 Willoughby Road N8 adresindeki salonunda yapılacak.
Ücretsiz seminerde, kendini mutlu hissetmeyen, hayattan zevk almayan, uyuyamayan, yalnız hisseden ve hayatını tek düze bulan hanımlar için sorunlar ve çözümleri ele alınarak irdelenecek.
İKP’nin bu ilk tanıtım toplantısında, proje sorumlusu Nilgün Yıldırım, Psikolog Özden Bayraktar, asistanı Merve Dilgil hazır bulunarak soruları yanıtlayacak.

İngilizler destek verdi
Konuyla ilgili University College London’dan sonra şimdi de National Heatlh Service NHS’den konuyla ilgili destek geldiğini belirten Nilgün Yıldırım, 'University College London psikoanalitik bölümünden gelen desteğin ardından, NHS’den de aynı yönde katkı gelmesi, çalışmalarımıza duyulan güvenin bir kanıtı. NHS, Psikolog Özden Bayraktar’a eşlik ederek, Psikoloji Terapisti uzmanı Doktor Hendrik Hinrichsen’in bize danışmanlık yapabileceğini bildirdi. UCL’den de Kay Asquith bize danışmanlık yapacak. Her iki kurumla işbirliği yapmaktan büyük kıvanç duyuyoruz. Toplumun önemli kurum ve kuruluşlarından giderek artan destek almamız ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Beş aşamalı proje
Proje sorumlusu Nilgün Yıldırım, beş aşamalı projenin ilk aşamasında, 'Öncelikle Sağlıklı olalım, sağlıklı hissedelim' konusunun işleneceğini söyledi. Yıldırım, "Azınlık olarak yaşayan toplumlardaki kadınlar arasında giderek yayılan, bizim kadınlarımızı da pençesine alan depresyonun nedenleri, bu dertten kurtulma yöntemleri hakkında bir dizi radyo programı yaptık. Şimdi uygulamalı seminer aşamasındayız. Projenin bu aşamasında İngiltere Türk Kadınları Derneği ile ortak bir çalışma sergiliyoruz. İlgilenen tüm hanımlarımızı, aramızda görmekten büyük memnunluk duyacağız' dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!