Müntefering’den hükümete: ‘Emeklilere kulak verin’

Güncelleme Tarihi:

Müntefering’den hükümete: ‘Emeklilere kulak verin’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2023 11:51

SPD eski Genel Başkanı Franz Müntefering, yaşlı seçmenlerin, köklü partilerin kendilerine yeteri kadar sahip çıkmadıkları gerekçesiyle sağ popülist Almanya için Alternatif’e (AfD) yöneldiklerine dikkati çekti. Müntfering, “Emeklilere kulak verin, onlara sahip çıkın” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

GERHARD Schröder döneminde 1998-1999’da Federal Ulaştırma, İmar ve İskân Bakanlığı, Merkel döneminde Federal Çalışma ve Sosyal Bakanlığı yapan SPD eski Genel Başkanı Franz Müntefering, AfD’nin emeklilerin desteğini almak için son dönemlerde bilinçli bir şekilde hareket ettiklerini söyledi. “Sizin emekli aylığınızı 20 Euro artırıyoruz. ‘Kesin sesinizi’ demekle sorun çözülmez” diyen Müntefering, koalisyon hükümetinin politikasını eleştirdi. 83 yaşındaki deneyimli politikacı, “Ülkemizde yalnızlık her geçen gün artıyor. Bizim yalnızlıktan daha çok etkilenen yaşlıların yanında yer almamız gerekir. Bu insanları yalnız bırakmayalım. Yaşlıların ve emeklilerin sorunlarıyla ve beklentileriyle daha yakından ilgilenmek için yerel yönetimlerde ‘Yaşlılar Konseyi’ oluşturalım” diye konuştu. Yaşlı insanların trafik lambalarındaki yeşil ışık süresinin kısa süreli olması nedeniyle yaya geçitlerinde sıkıntı yaşadıklarını, kent merkezlerinde umumi tuvaletler ve yorulduklarında dinlenecek yerler bulunmamasından yakındıklarını hatırlatan Müntefering, “Oluşturulacak ‘Yaşlılar Konseyi’ buna çözüm üretilmesinde etkin bir rol üstlenebilir” açıklamasında bulundu.

Müntefering’den hükümete: ‘Emeklilere kulak verin’
‘ÇALIŞMAK İSTEYENE ESNEK DAVRANIN’
AfD’nin özellikle son dönemlerde emeklilerin desteğini almak için yoğun çalışmalar yaptığına dikkati çeken Franz Müntefering, “Bu gidişle sağ popülist AfD’nin güçlenmesinde emekliler önemli bir rol oynayacaktır. Bunun engellenmesi için ben politikacılara emeklilere sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. Emeklileri ihmal etmenin faturası ağır olur. Onlara kulak verin” uyarısında da bulundu.
Son dönemlerde sağlık sorunları yaşayan ve aralık ayı başlarında Berlin’de gerçekleştirilen SPD kurultayında delegeler tarafından ayakta alkışlanan Müntefering, emeklilik yaşı konusunda daha esnek davranılması önerisinde de bulundu. Emeklilik yaşı gelenlerin yüzde 15’inin hâlâ çalıştığını hatırlatan Müntefering, “Nitelikli eleman sıkıntısı çekilen böyle bir dönemde çalışmak isteyen insanları emekliye sevk etmek çok yanlış bir politika. Bu konuda esnek davranmak gerekir. Sağlık durumları iyi olan ve çalışmak isteyen kadınlı erkekli herkese bu imkân verilmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!