Mecklenburg-Vorpommern, Zschaepe’yi dinlemek istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Mecklenburg-Vorpommern, Zschaepe’yi dinlemek istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2023 11:47

Terör örgütü NSU üyesi Beate Zschaepe’nin Bavyera Eyalet Parlamentosu NSU Araştırma Komisyonu’nda ifade vermesinin ardından Mecklenburg-Vorpommern Parlamentosu’nda da dinlenmesi gündeme geldi. Ancak komisyon, hüküm giymiş aşırı sağcı terörist Beate Zschaepe’yi tanık olarak dinlemek istemedi. Soruşturma komisyonu, FDP ve aşırı sağcı AfD’nin Zschaepe’nin dinlenmesiyle ilgili önergelerini reddetti. Her iki muhalefet grubu çoğunluğun kararını hayal kırıklığı olarak niteledi.

Haberin Devamı

DP Meclis Grup Başkanı René Domke, soruşturma komisyonunun ciddiye alınması için Zschaepe’nin sorgulanması gerektiğini söyledi. Zschaepe, mayıs ayında Bavyera Eyalet Parlamentosu NSU Araştırma Komisyonu önünde, casusluk, saldırı ve cinayet hazırlıkları gibi konularda şaşırtıcı derecede kapsamlı ifadeler vermişti. O zaman Domke, Mecklenburg-Vorpommern’daki ve bu eyalet ile bağlantılı olayların da yeniden araştırılmasını, Zschaepe’nin bu konuda dinlenmesini talep etmişti. AfD de benzer görüşler dile getirmişti. Ancak diğer parlamento grupları temkinli ve hatta olumsuz tepki verdi. Sol Parti İç Politika Sözcüsü Michael Noetzel, Zschaepe’nin sorgulanmasından temel bir kavrayış beklenemeyeceğini ve Bavyera komisyonunun sorgu tutanağını görmeden Zschaepe’nin ifadesini dinlemenin yararlı olmayacağını söyledi. AfD’nin komisyondaki temsilcisi Paul Timm ise Noetzel’i NSU kompleksinin ve Mecklenburg-Vorpommern’daki faaliyetlerinin aydınlatılmasıyla gerçekten ilgilenmemekle suçladı.
NSU üçlüsü, Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki Rostock’ta Türk vatandaşı Mehmet Turgut’u öldürmüş ve Stralsund’da iki banka soygunu gerçekleştirmişti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!