Londra’da, ‘Balinanın Bilgisi’ filmi projesi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Londra’da, ‘Balinanın Bilgisi’ filmi projesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 10:46

Londra merkezli İngiltere Kadın Platformu’nun (İKP) uluslararası platforma taşıdığı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini konu alan, ‘Balinanın Bilgisi’ adlı film projesi, başkentte Lordlar Kamarası, İngiltere ve Galler Barosu, KKTC Temsilciliği ve Middlesex Üniversitesi’nde tanıtıldı.

Haberin Devamı

GEÇEN Kasım ayında İstanbul’da tanıtımı yapılan proje için Londra lansmanına Türkiye ve Hollanda’dan geniş katılım oldu. İKP’nin Başkanı Nilgün Yıldırım, ‘Balinanın Bilgisi’ adlı filmin çekimlerinin sürdüğünü, eril ve dişil enerji dengesizliğini konu alan ve buna karşı mücadeleyi konu alan projenin, uluslararası olduğunu belirterek, filmin festivallere de katılacağını söyledi. Londra tanıtımına İKP Londra’dan Nilgün Yıldırım, Ceren Seher Çalışkan, Fatih Boylu, Ayfer Orhan, Ertanç Hidayettin, Türkiye’den Psikiyatrist Dr. Aynil Yenel, Psikolog Didem Tolunay, filmin yapımcılarından Cihanfer Özgür, Hollanda’dan Dr. Özlem Eylem katıldı.

Londra’da, ‘Balinanın Bilgisi’ filmi projesi tanıtıldı

Londra’da, ‘Balinanın Bilgisi’ filmi projesi tanıtıldı

Londra’da, ‘Balinanın Bilgisi’ filmi projesi tanıtıldı
İLK ZİYARET ÇİMEN KESKİN’E
Muğla’nın bir köyünde geçen film projesi için ekip ilk olarak KKTC Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin’i ziyaret ederek, konuyla ilgili geniş bilgi verdi. Projeye büyük ilgi gösteren Büyükelçi Çimen Keskin, anlatılanları ilgiyle dinledi ve başarılar diledi. Ekip, daha sonra İngiltere ve Galler Barosu’nu ziyaret etti. Burada Baroya kayıtlı Avukat Aynur Gökyıldız’ın konuğu olan proje ekibi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda Britanya’daki yasal durum konusunda bilgi aldı. Projenin tanıtımı Middlesex Üniversitesi’nde 2.5 saat süren bir konferans ve filmden kısa bir bölümün gösterimi ile devam etti. Üniversitedeki programda Prof. Eleonore Kofman ev sahipliği yaparken, toplantının moderatörlüğünü Liberal Demokrat Partili deneyimli politikacı Ayfer Orhan yaptı. Konuşmacılar Helen Bendon (Üniversitenin Medya bölümü başkanı), Dr. Özlem Eylem, Didem Tolunay, Dr. Aynil Yenel toplumdaki kadın-erkek arasındaki farklara, eril ve dişil enerji arasındaki dengesizliği kendi ülkeleri ve dünyadan örneklerle anlattılar.

Haberin Devamı

SPONSORLAR LONDRALI İŞ ADAMLARI
Cinsiyet eşitsizliğinin sadece kendi ülkemiz veya yaşadığımız ülkede olmadığını, küresel bir sorun olduğuna işaret eden konuşmacılar, ortak çalışma yapmanın faydalı olacağını vurguladılar. Üniversitede filmin ortak yapımcılarından Cihanfer Özgür film hakkında açıklamalarda bulunarak, ünlü yönetmen Önder Şengül’ün prodüktörlüğünü yaptığı filmden kısa bir bölümü gösterdi. Projenin tanıtımının son durağı ise Lordlar Kamarası oldu. Türkçe konuşan toplumun Lordlar Kamarası’ndaki ilk ve tek temsilcisi olan Barones Meral Ece-Hüssein’in ev sahipliğindeki toplantıya, proje ekibi ile toplumun ileri gelenleri, çeşitli sivil toplum kurumu başkan ve temsilcileri, diplomatlar katıldılar, filmle ilgili sorular sorarak bilgi aldılar. Konuklar, projenin sponsorları iş insanları Ahmet Üstünsürmeli ve Ali Eren Balıkel’in sahibi olduğu Antepliler ve Kilikya restoranlarında ağırlandı. ‘Balinanın Bilgisi’ projesinin üçüncü tanıtımının 28 Kasım’da İzmir’de yapılacağı açıklandı.

 

BAKMADAN GEÇME!