Londra polisi daha iyi bir Londra için halkla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Londra polisi daha iyi bir Londra için halkla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 10:49

Londra Emniyeti tarafından halkın güvenini kazanmak ve daha iyi bir polis teşkilatı oluşturmak için başlatılan ‘Londra İçin Yeni Polis Teşkilatı’ programı, başkentin çeşitli belediyelerinde düzenlenen toplantılarla hayata geçirilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Londra polisi daha iyi bir Londra için halkla buluştu
SON dönemlerde skandallarla gündeme gelen, bünyesinda 260 bin polis barındıran Londra Emniyet Teşkilatı, ‘Londra İçin Yeni Polis Teşkilatı’ programı atılımını başlattı. Program çerçevesinde ilki Peckham Belediyesi’nde yapılan ‘Londra İçin Yeni Polis Teşkilatı’ toplantılarının ikincisi, dün, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Londra Emniyet Müdürü Sir Mark Rowley, Enfield-Haringey Emniyet Müdürü Dedektif Başmüfettiş Caroline Haines ve polis müfettişi Rhona Hunt, önderliğinde düzenlenen toplantıya Londra Polis Teşkilatı yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra Haringey Belediye Lideri Peray Ahmet, Haringey Polis Müfettişi Aslı Benson, Harringey Esnaf Derneği Başkan Yardımcısı Rob Chaw, LCSP Lideri Ian Sugrava, İngiltere Türk Diyanet Vakfı Müdürü Necmi Akçay, İngiltere Kıbrıs-Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Kenan Nafi, dini komünite liderleri, komünite yöneticileri ve üyeleri katıldı.
Londra polisi daha iyi bir Londra için halkla buluştu
YARALARI SARMAK İSTİYOR
Polis teşkilatında yapılmak istenen değişimler ve bu çerçevede yerel bölge sakinleri ile birlikte atılmak istenen iş birliklerinin anlatıldığı toplantıyı yöneten Londra Emniyet Müdürü Sır Mark Rowley, programın ana fikrinin ‘daha çok güven, daha az suç, yüksek standartlar’ olduğunu kaydetti. Sir Mark Rowley, “Londra Polis Teşkilatı kurucusu Sır Robert Peel döneminde ‘polis-halk, halk polis için’ anlayışı temel alınmıştı ve yerel halk ile emniyet mensupları arasında samimi bir güven ilişkisi vardı. Biz şimdi bu yara alan güven ilişkisini onarmak ve teşkilatın kurulduğu ilk günlerdekinden daha sıkı bir şekilde geri getirmek istiyoruz. Bu çerçevede Londra’nın tüm belediyelerinde toplantılar düzenleyeceğiz, bize yöneltilen sorular ve bize iletilen geri bildirimleri bir araya getirip hazırlayacağımız raporlar eşliğinde neleri değiştirmemiz ve nasıl düzeltmemiz gerektiğine dair halkın da istekleri doğrultusunda yeni adımlar atacağız. Tüm etnik gruplara kucak açan, tüm çeşitlilikleri barındıran yeni işbirlikleri oluşturup lokal komünitelerle iş birliği içerisinde polis teşkilatına bağlı yeni organizasyonlar kuracağız” diye konuştu.
Londra polisi daha iyi bir Londra için halkla buluştu
HEDEF ‘DURDUR-ARA’ UYGULAMASINA SON VERMEK
Polisin şüphelilere yönelik uyguladığı ‘durdur ve ara’ yönteminin halk tarafından fazlaca tepki topladığını bildiklerini vurgulayan Emniyet Müdürü Sir Mark Rowley, “Londra Emniyet Teşkilatında 260 bin civarında polis görev yapmakta ve maalesef ki bu uygulama kimi zaman yanlış ve suiistimal edilir şekilde de kullanabiliyor. Yerel halkın ve komşu istihbaratının da gücüyle olası suçların önüne geçebileceğimize, böylece insanlara sevimsiz görünen ‘durdur-ara’ yöntemine son verip bu uygulama yüzünden ortaya çıkan problemlerin önüne geçebileceğimize inanıyoruz” dedi. Bir sonraki toplantının ağustos ayı ortasında Enfield’de gerçekleşeceğini belirten Enfield-Haringey Emniyet Müdürü Dedektif Başmüfettiş Caroline Haines, “Her toplantıya genç yaş gruplar dahil olmak üzere daha geniş katılımcı kitlesi davet etmeyi, soruları-sorunları ve önerileri daha geniş çerçevede ele almayı planlıyoruz” diye konuştu. Toplantı, katılımcılara dağıtılan geri bildirim ve çözüm önerileri kağıtlarının toplanmasının ardından sona erdi.
Londra polisi daha iyi bir Londra için halkla buluştu

Londra polisi daha iyi bir Londra için halkla buluştu

Londra polisi daha iyi bir Londra için halkla buluştu

BAKMADAN GEÇME!