Londra’da Türk okulları yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Londra’da Türk okulları yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2010 14:47

TÜRKİYE’nin Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve KKTC Londra Temsilciliği Eğitim ve Kültür Ataşeliği tarafindan İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu’na bağlı Türk Okulları arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Haberin Devamı

Süleymaniye Türk Okulu’nda gerçekleşen geleneksel ‘Ali Rıza Değirmencioğlu Bilgi Yarışması’nın bu yılki birincisi London Merit Association’a bağlı Edmonton Türk Okulu oldu.


Konsorsiyuma bağlı 11 okulun katıldığı yarışmada 290 puanla EdmontonTürk Okulu birinciliği yakalarken, Namık Kemal Türk Okulu ikinci, Greenwich Türk Okulu ise üçüncü oldu. Türkiye’nin Londra Eğitim Müşavirliğinde görevli Ahmet Gündüz ile KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşeliği yetkililerinin de hazır bulunduğu 17’inci geleneksel ‘Ali Rıza Değirmencioğlu Bilgi Yarışması’nda öğrencilere “Türk Dili ve Edebiyatı”, “Türk Kültürü, Tarihi ve Coğrafyası” ile “Bilim” dallarında toplam 30 soru yöneltildi.


BİR YIL ARDINDAN GELEN BAŞARI
Her üç okulun öğrencileri Merhum Ali Rıza Değirmencioğlu’nun eşi Pelin Değirmencioğlu tarafından plaketle ödüllendirildi ve yarışmanın tüm katılımcı öğrencilerine ‘katılım sertifikası’ verildi. Öğrenci ailelerinin de büyük ilgi gösterdiği yarışmada söz alan Pelin Değirmencioğlu, merhum eşinin adına yapılan bu yarışmanın önemini belirterek Ali Rıza Değirmencioğlu’nun eğitim konusundaki hassasiyetinden söz etti.

Haberin Devamı

Yarışmayla ilgili olarak birinci gelen London Merit Association’a bağlı Edmonton Türk Okulu Müdürü Tunahan Bilir, "Yoğun süren çalışmalarımızın mahsülü olan bu başarı yeni kurulmuş olan London Merit Association adlı derneğimize de bir ilk yıl hediyesi olmuştur. Bu vesileyle tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve bizden desteğini esirgemeyen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz, önümüzdeki günlerde öğrencilerimizin başarısını tebrik için düzenleyeceğimiz geceye eğitime gönül verenleri bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!