Kraliçe tavuklar

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe tavuklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 18:57

1998 yılından bu yana yetiştirdiği ipek cinsi tavuk ve horozlarla “Tavuk Güzellik Yarışmalarında kupaları toplayan Mustafa Bozlar, “Biz bu işe ailece gönül verdik" dedi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan Mersinli Mutafa Bozlar, yetiştirdiği ipek cinsi tavuk ve horozlarla "En Güzel Tavuk Yarışmaları"nda birinciliği kimseye kaptırmıyor.

1998 yılından bu yana tavuk yetiştiren ve 13 yıldır “En Güzel Tavuk" yarışmalarında birçok kupa ve şilt kazanan Mustafa Bozlar, eşi Dilek Monika Bozlar (36), çocukları Emel (20), Mehmet (12) ve Furkan Bozlar (11) ile birlikte kendilerine ait bahçelerinde yetiştirdikleri tavuklara gözü gibi bakıyor.

TÜYÜ BEYAZ ETİ KOYU
Tavukların beyaz ve ince tüylü, etlerinin ise koyu renk olduğunu belirten Mustafa Bozlar, "Kraliçe Tavuklar"ı yetiştirme konusunda şunları söyledi: "Yılda 80 tavuk yetiştiriyorum. Bunların arasından en güzellerini seçip yarışmaya hazırlıyorum. Yeni yetiştirilmiş tavuklarla yarışa girme mecburiyeti var. Geri kalanını eşe dosta dağıtıyorum. Tavukların tırnak ve gagasını her zaman törpülüyorum. Onları her zaman yıkarım. Bu cins tavuklar, bol yumurta verirler. Etleri koyu olduğu için kolesterol içermez."

Tavuk yetiştirmede iddialı olduğunu sözlerine ekleyen Mustafa Bozlar, "Çoban köpeğimiz onlara göz kulak oluyor. Köpeğimiz, tavukları, havalandırma sonrası kümeslerine yönlendiriyor" diyerek ilgili olanlara kapılarının açık olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!