Kornmarkt’ta depremzedeler için dua edildi

Güncelleme Tarihi:

Kornmarkt’ta depremzedeler için dua edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2023 10:29

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kuzey Bavyera Bölge Teşkilatı, Türkiye ve Suriye’deki depremlerde hayatını kaybedenler için Nürnberg Kornmarkt’ta dua programı düzenledi.

Haberin Devamı

PROGRAMA, Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, IGMG Kuzey Bavyera Teşkilatı Bölge Başkanı İsmail Satır, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman, MÜSİAD Nürnberg/Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birlik Başkanı Uğur Cankurt, DİTİB Fürth Mevlana Cami Başkanı Refet Avcı, IGMG Nürnberg Merkez Camii Başkanı Yusuf Güler, Nürnberg Metropol Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar, İslam Forum Nürnberg imamı Abdulrahman Alhout, Nürnberg ve çevresindeki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Programda, IGMG Kuzey Bavyera Bölge Teşkilat Başkanı Satır Türkçe, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birlik Başkanı Uğur Cankurt da Almanca olarak günün önemiyle ilgili konuşma yaptı. Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, hayatını kaybeden on binlerce insanımız ve kurtulanlar için dua okudu.

Haberin Devamı

Kornmarkt’ta depremzedeler için dua edildi
İsmail Satır

ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI
Büyük deprem felaketinde on binlerce insan hayatlarını kaybettiğini ve çok sayıda vatandaşımızın sevdiklerinden mahrum kaldığını belirten Satır, şunları söyledi: “İslam Toplumu Milli Görüş, Almanya İslam Konseyi ve Hasene insani yardım derneğimiz felaketin ilk gününden itibaren Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerin yaralarını sarmak için bölgelerde lojistik merkezleri oluşturdu. Günde 10 bin ekmek üreten mobil fabrikamız ile mobil kliniğimiz başta olmak üzere ısıtıcıdan termal battaniyelere, çadırdan tıbbı malzemelere, çocuk gıda maddelerinden temel gıda maddelerine kadar çok farklı malzemeyi afet bölgelerimizde hazırladığımız lojistik merkezlerime gönderdik. İnsanların yardım ve bağış konusunda hazır olduklarını görmek sevindirici olsa da deprem bölgesinde durumlar içler acısı bir halde. İnsanlar her şeylerini kaybetti, soğuk, kötü hava şartlarında başlarında bir çatı olmadan yas tutuyorlar. Bu yaraları hep birlikte saracağız ve atlatacağız. Bizler, bütün kalbimizle ve dualarımızla deprem mağdurlarının yanındayız. Biz de acı çekiyoruz ve dayanılmaz acının en kısa zamanda selamet kavuşmasını umut ediyoruz. Şimdi birlik ve dayanışma içinde olup kısa zamanda depremzedelerimizin acılarını sarmak zamanıdır” dedi.

Haberin Devamı

Kornmarkt’ta depremzedeler için dua edildi

Uğur Cankurt

Kornmarkt’ta depremzedeler için dua edildi
Fuat Gökçebay

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!