Köprüden attığı rögar kapağıyla 2 kişiyi yaralayan zanlı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Köprüden attığı rögar kapağıyla 2 kişiyi yaralayan zanlı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 11:35

Almanya’da A7 otobanı üzerindeki köprüden, araçların üzerinde rögar kapağı atarak iki kişinin ağır yaralanmasına neden olan bir zanlı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

OLAY cumartesi gecesi Hildesheim yakınlarında meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, köprü üzerinden iki adet rögar kapağını otobandan geçen araçların üstüne attı. Bir rögar kapağı, o anda köprü altından geçmekte olan bir aracın ön camına isabet etti. Ağırlığıyla birlikte yüksekten düşen rögar kapağı, ön camı kırarak şoför mahallinin yanındaki koltuğa düştü. 52 yaşındaki şoför hafif yararlanırken, yan koltukta oturan 43 yaşındaki yolcu ise ağır yaralandı. 43 yaşındaki yolcunun hayatı tehlikesi bulunduğu belirtildi.

4 ARAÇ HASAR GÖRDÜ
Olay yerine gelen sağlık ekipleri Baden-Württemberg’den gelen iki yaralıya olay yerinde müdahale etti ve hastaneye götürdü. İkinci rögar kapağının ise karşı şeride düştüğü buradaki en az dört araca zarar verdiği belirtildi. Ancak yaralanan olmadı. Olay sonrası geniş çaplı arama ayan polis, Hildesheim bölgesinde yaşayan 50 yaşındaki bir zanlıyı gözaltına aldı. Şüpheli hafta sonu nöbetçi hakim karşısına çıkarıldı. Şüphelinin kimliği ve olayın nedeni ile ilgili detaylı bilgi verilmedi. Polis konuyla ilgili cinayet masası kurdu ve cinayete teşebbüs vakasıyla ilgili soruşturma başlattı. Rögar kapaklarının Harsum’daki organize sanayi bölgesinden alındığı kaydedildi.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI
Olay sonrası Hannover ve Kassel arasındaki otoyol, Hannover-Süd ve Hildesheim-Drispenstedt otoyol kavşağı uzun süre trafiğe kapatıldı. Şüphelinin bisikletle köprüye geldiği iddia ediliyor. Son yıllarda Aşağı Saksonya eyaletinde otoyollara taş ve rögar kapakları atılma vakaları sıkça görülmeye başlandı. 2016 yılında Heidekreis’te Walsrode yakınlarındaki bir köprüden A27 otoyoluna iki rögar kapağı atılmıştı. Araç sürücüleri korkarak kaçtı. 2008 yılında Oldenburg yakınlarındaki bir otoyol köprüsünden fırlatılan 6 kilogramlık bir tahta parçası bir arabanın camını kırarak 33 yaşındaki bir kadının ölümüne neden olmuştu. Mahkeme, o zaman tutuklanan 31 yaşındaki faili ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

BAKMADAN GEÇME!