Konser geliri depremzedelere

Güncelleme Tarihi:

Konser geliri depremzedelere
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2023 10:13

‘Anatolian Goes Jazz’ grubu, Hannover ve Çevresi Bölge Valisi Steffan Krach’ın himayesi ve Hannover Türk Veliler Birliği’nin organizasyonuyla Dinler Evi’nde gerçekleştirilen konserden elde edilen gelir ve toplanan bağışları Türkiye’deki depremzedelere gönderdi.

Haberin Devamı

GRUBUN solisti Ayda Kırcı, şunları söyledi: “1 Kasım 2022’de ‘Hannover bölgesinde çeşitliliği yaşıyoruz’ sloganıyla on farklı belediyede etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliklerimizde farklı konularda kültürler arası dostluk sohbetleri yaptık. Wedemark’ta değişik etnik kökenli harika kadınların bir arada yaşamasını onurlandırdık. Langenhagen’de mültecilerle heyecan verici sohbetler gerçekleştirdik. Wunstorf’ta kasaba kilisesinde dinler arası bir diyalog gerçekleşti. Diğer topluluklarda, mültecilerin hikâyelerine odaklanılırken aynı zamanda kendi topluluklarında çeşitlilik için çalışan gönüllülerin onurlandırılması ve takdir edilmesi üzerinde duruldu. Her koşulda belediye başkanları tarafından desteklendik. Konserlerimiz Garbsen, Laatzen, Lehrte, Springe, Wunstorf, Wedemark, Seelze, Langenhagen, Sehnde ve sonunda da Hannover Dinler Evi’nde oldu.” Hannover Türk Veliler Başkanı Seyhan Öztürk ise şöyle konuştu: “Bu olaylar dizisiyle çok şey başardık. Demokratik değerleri güçlendirmek ve iyi komşuluğu teşvik etmek için toplumdaki diyaloğun sürdürülmeye devam edilmesi gerektiğinin doğrulandığını daha iyi kavradık. Bizim için unutulmaz bir deneyimdi. Böylesine olağanüstü bir projeyi gerçekleştirebildiğimiz için çok mutluyuz.”

Haberin Devamı

Konser geliri depremzedelere

‘HEPİMİZ HÜZÜNLENDİK’
Dinler Evi’ndeki konserde konuşan Bölge Valisi Steffan Krach “Müziğin dili evrenseldir. Bugün burada Anadolu ezgilerini Türkçe dinledik. Hepimizin türkülerde hüzünlendiğimizi gördüm. Birçok belediyemizin destek vermelerinden de ayrıca memnunum, kendilerine teşekkür ederim. Türkiye’de yaşanan deprem felaketi bizleri de derinden üzmüştür. Bölge Valiliği olarak ayni yardımların yanı sıra nakdi olarak da 100 bin Euro yardım yaptık. Burada da toplanan bağışların depremzedelere gideceğini duymak beni ayrıca mutlu etti.”
Konser öncesinde çok kültürlülük konusunda moderatörlüğünü Dinler Evi Müdürü Prof. Dr. Wolfgang Reinbold’un yaptığı, Bölge Valisi Steffen Krach, TEH Başkanı Seyhan Öztürk, Dr. Buhmann Vakfı Başkanı Dr. Hamideh Mohagheghi, Göç ve Katılım Koordinasyon Ofisi Şefi Resa Deilami’nin katıldığı bir panel düzenlendi.

Haberin Devamı

Konser geliri depremzedelere

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!