Güncelleme Tarihi:
Gastronomi ve Beslenme Meslek Okulu’nda düzenlenen toplantıda konu ile ilgili bilgi veren ASM yetkililerinden Ali Erder, kendi işyerini açmak isteyenler için projenin önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Almanya’da El Sanatları yasalarına göre kıyma ve parça et üretiminde sadece diplomalı uzmanların çalışabileceğini söyleyen Erder,
“Kursa katılacaklara kasap ustaları Thilo Maassen ile Norbert Latz tarafından sığır, koyun gibi çeşitli et ürünlerinin hijyen şartlarına uygun şekilde işlenmesi ve müşteriye sunumu öğretilecek. Kurs sonundaki sınavı başarıyla geçenlere kasaplık sertifikası verilecek. Diploma yerine geçen bu ruhsatı almak çok önemli. Bu ruhsatla Almanya’nın her eyaletinde kasap dükkanı açılabilir” dedi.
Kasaplık yapmak isteyenlerin sunulan fırsattan yararlanmalarını tavsiye eden Erder,
“Kurs 10 Eylül’de başlıyor ve haftada iki gün, dörder saat olmak üzere toplam 240 saati kapsıyor. Kursta hala boş kontenjan var ve isteyenler kayıtlarını yaptırabilir. Kursa katılanların maddi destek almaları da söz konusu. Geniş bilgi isteyenler 040-36138-767 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya www.asmhh.de adresinden bilgi edinebilir” diye konuştu.