İngiltere Başbakanı aradı ve söz verdi...

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Başbakanı aradı ve söz verdi...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2022 11:26

Manchester’daki bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölen 22 kişiden biri olan Martyn Hakan Hett’in annesi Figen Murray, konser salonlarının bu tür saldırılara karşı daha iyi korunması adına yasal düzenleme yapılması mücadelesini kazandı. Başbakan Rishi Sunak, yaşasaydı oğlu Martyn’in 35’inci doğum günü olan 15 Aralık’ta Figen Murray’yi aradı ve hükümetin ‘Martyn’in Yasası’ adı verilen düzenlemeyi gündeme alacağını söyledi. Yasal düzenlemenin taslağı bahar aylarında yayımlanacak.

Haberin Devamı

FİGEN Murray, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda aldığı haberin ‘en iyi doğum günü hediyesi’ olduğunu belirtti. Hakan Hett, Manchester Arena adlı konser salonunda Ariana Grande’nin verdiği konsere düzenlenen terör saldırısında öldüğünde 29 yaşındaydı. Figen Murray, oğlunun ölümünden bu yana, konser salonlarının halkı korumak için daha iyi güvenlik önlemleri almasını öngören bir yasal düzenleme yapılması için kampanya yürütüyordu. Murray’nin kampanyasıyla harekete geçen İçişleri Bakanlığı, güvenlik şirketleri, işletmeler ve saldırı kurbanlarının oluşturduğu gruplarla danışma görüşmeleri yaptı.

İngiltere Başbakanı aradı ve söz verdi...
Figen Murray, Martyn Hakan Hett

Haberin Devamı

‘FİGEN BİZE İLHAM VERDİ’
Yapılması planlanan düzenlemeyle, konser salonları kamu güvenliğini geliştirmek için adımlar atacak ve bu önlemler salonun büyüklüğüne ile etkinliğin türüne göre değişecek. Başbakan Sunak “Hayatını, bizi daha güvenli kılmak, nezaketi ve hoşgörüyü teşvik etmek için adayan Figen Murray’nin müthiş çalışmaları bize ilham verdi. Martyn’nin ve terörden etkilenen herkesin anısını onurlandırmak ve bu yaşamsal önemdeki yasal düzenlemeyi yapmak üzere Figen ile çalışmayı taahhüt ediyorum” dedi. İçişleri Bakanı Suella Braverman da Figen Murray ve yürüttüğü kampanyaya teşekkür etti. İstanbul doğumlu Figen Murray, geçen yıl da terörle mücadeledeki çalışmaları sayesinde Britanya İmparatorluk Nişanı (OBE) ödülüne layık görülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!