İkizleri hapisten DNA kurtardı

Güncelleme Tarihi:

İkizleri hapisten DNA kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2009 14:48

BERLİN'DEKİ lüks mağazalardan KaDeWe'nin mücevher bölümünü soyup milyonlarca Avro değerinde değerli ziynet eşyası çaldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 27 yaşındaki Hassan ve Abbas O. isimli ikiz kardeşleri DNA testi hapisten kurtardı.

Haberin Devamı

İkiz kardeşlerden birinin soyguncular arasında yer aldığı yüzde 100 belirlendiği halde, bunun hangi ikiz kardeşin olduğunun DNA testlerinde de saptanamaması üzerine Lübnan kökenli Hassan ve Abbas O. yaklaşık 5 hafta gözaltında bulundurulduktan sonra önceki gün serbest bırakıldı.

HAKSIZLIK OLMASIN

Tek yumurta ikizlerinde tüm verilerin eşit olduğu ve şu andaki tıbbi olanaklara göre bir ayırım yapabilmenin mümkün olmadığına dikkat çekilirken, suçsuz olanın da haksız yere cezalandırılmaması için ikizlerin serbest bırakıldığı açıklandı. Berlin Savcılığı Sözcüsü Michael Grunwald, “Şu durumda yapabileceğimiz bir şey yok. Zanlıları serbest bırakmak zorunda kaldık” dedi. Moabit Cezaevi'nden çıkıp Berlin'in Neukölln İlçesi'ndeki evlerinin yolunu tutan ikiz kardeşlerin avukatları aracığıyla “Alman hukuk devleti ile gurur duyuyoruz ve teşekkür ediyoruz” mesajı gönderdikleri belirtilirken, Berlin'de yayınlanan “B.Z.” gazetesi haberi “KaDeWe ikizleri Berlin mahkemesiyle dalga geçiyorlar” başlığı altında verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!