‘Hıristiyanlar için AfD seçilebilir değil’

Güncelleme Tarihi:

‘Hıristiyanlar için AfD seçilebilir değil’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 11:23

Katolik Piskoposlar Bahar Konferansı’nın son yapılan oturumunda aşırı sağcılığa ve AfD’ye karşı her zamankinden daha sert bir tavır alındı. Konferansta, Almanya’daki tüm vatandaşlar aşırı sağdan gelen siyasi teklifleri reddetmeye ve geri çevirmeye çağrıldı.

Haberin Devamı

KATOLİK piskoposların Augsburg’daki ilkbahar genel kurulunun sonunda yayımlanan bildiriye göre, ‘halkçı milliyetçilik’in Hıristiyanlığın Tanrı ve insan imajıyla bağdaşmadığı vurgulandı. Kurul sonunda yayımlanan raporda piskoposlar, “Aşırı sağcı partiler ve bu ideolojinin sınırlarında dolaşanlar, bu nedenle Hıristiyanlar için siyasi faaliyet yeri olamaz ve aynı zamanda seçilebilir değildir” dedi. Raporda, birkaç radikalleşme döneminden sonra, özellikle AfD’de şu anda milliyetçi bir duygu hâkim olduğu belirtilirken, AfD’nin, Anayasayı Koruma Dairesi’nin bazı eyalet derneklerinde ve partinin gençlik örgütünde tespit ettiği gerçek aşırı sağcılık ile daha az radikal ve daha temel olan sağ popülizm arasında gidip geldiği vurgulandı. Açıklamada, “Sağ popülizmin, aşırı sağın renkli uçları” olduğu kaydedildi. Ancak her iki durumda da mültecilere ve göçmenlere, Müslümanlara karşı, sözde küresel elitlerin sözde komplosuna karşı ve giderek artan bir şekilde Yahudilere karşı stereotip nefretlerin oluştuğu ifade edildi.

Haberin Devamı

‘DİYALOGDAN ÇEKİLMEDİK’
Augsburg’daki son basın toplantısında konuşan Katolik Alman Piskoposlar Konferansı Başkanı Georg Baetzing, bunun farklı siyasi görüşlerle değil, temelde farklı bir insanlık görüşüyle ilgili olduğunu söyledi. Genel kuruldan çıkan bildirinin, kilisenin, bu ideolojiye yakınlık duyan insanlarla diyalogdan çekildiği anlamına gelmediğini vurgulayan Baetzing, bazı insanların bu bildiri karşısında zorlanmış hissedebileceğini kabul etti. Bu nedenle toplumda aşırı sağcılığın yükselişinin nedenlerinin ele alınması gerektiğini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!