‘Hep birlikte daha güçlüyüz’

Güncelleme Tarihi:

‘Hep birlikte daha güçlüyüz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2024 17:48

Berlin Uluslararası Turizm Borsası fuarına katılarak bir dizi temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yurt dışında yaşayan Türklere yavru vatan Kıbrıs’a sahip çıkmaları ve her alanda destek vermeleri çağrısına bulundu: “Ana vatan, yavru vatan, mavi vatan için hep birlikte mücadele edelim. Hep birlikte daha güçlüyüz.”

Haberin Devamı

BUGÜN öğleden önce Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Berlin’de sabah kahvaltısında Türkiye kökenli iş insanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın yaşanılır bir ülke olduğunun altını çizerken, son yıllarda farklı ülkelerden farklı alanlardan yatırımların arttığına dikkat çekti. Türkiye’de olduğu gibi başta Almanya olmak üzere Türkiye kökenli iş insanlarının da KKTC’ye yatırım yaptıklarını belirtirken, “Hedefimiz bu yatırımları artırmaktır” dedi.

‘Hep birlikte daha güçlüyüz’

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün öğleyin de Almanya’da görev yapan Türk medya mensupları ile bir araya geldi. T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in ev sahipliği yaptığı basın toplantısında KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Tatar, bu yıl 22 Temmuz’da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılını kutlayacaklarını hatırlatırken, Kıbrıs Türklerinin egemenliği temelinde iki devletli çözüme her zaman hazır olduklarını yineledi. “Biz medeni dünyanın bir parçasıyız. Türkiye Cumhuriyeti bizim yanımızda, Türk halkı bizim yanımızda” derken, Güney Kıbrıs Rum kesiminin tek taraf olarak Avrupa Birliği’ne (AB) tam üye olarak alınmasının bir hata olduğunu da yineledi. KKTC’ye dönük yaptırımları da eleştiren Tatar, eşitlilik ve eşit egemenlik haklarını destekleyen demokratik ülkelerin olumlu adımlar atmasını umduklarını da söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Ana vatan, yavru vatan, mavi vatan için hep birlikte mücadele edelim” çağrısında bulunurken, “Hep birlikte daha güçlüyüz” görüşünü de vurguladı.

Haberin Devamı

‘Hep birlikte daha güçlüyüz’

‘Hep birlikte daha güçlüyüz’

BAKMADAN GEÇME!