Hasene, Gazze’deki yetim çocuklar için harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Hasene, Gazze’deki yetim çocuklar için harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2024 14:44

Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği, Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) aracılığıyla girdiği Gazze’de kayıp ve yetim çocuklara el uzattı. Uzun vadeli sürecek proje kapsamında kayıp çocukları aileleriyle buluşturmak, bakıcı ailelerle yetim çocukları desteklemek yer alıyor. Gazze ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında Hürriyet’e konuşan Hasene International Başkanı Bekir Altaş, bu yılki zekât kampanyasında mültecilere ve savaş mağdurlarına odaklandıklarını söyledi:

Haberin Devamı

“SAVAŞLA birlikte Gazze’de tüm zamanların en şiddetli insani krizi yaşanıyor. Gazze’de tahmini olarak 17 binden fazla refakatsiz veya ailesinden ayrı düşmüş çocuk var. En az 10 bin çocuğun da iki ebeveyninden birini kaybettiği düşünüldüğünde, bu sayının en az 27 bine ulaştığı öngörülüyor. Bu çocuklar, güvenlik, beslenme, sağlık, eğitim, koruma ve psikolojik destek gibi temel ihtiyaçlardan yoksun. Biz de bu yıl zekât kampanyası çerçevesinde, UNRWA ile iş birliği yaparak Gazze’deki yetim ve kayıp çocuklara destek vermek için özel bir proje hazırlıyoruz. Amacımız, yetim çocuklara maddi ve manevi destek sağlamak, temel ihtiyaçlarını karşılamak, eğitim, sağlık, koruma hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmak ve psikososyal refahlarını geliştirmek. Proje kapsamında kayıp çocukların tespiti, risklerin ve özel ihtiyaçların değerlendirilmesi ile sevk yollarının belirlenmesi için çalışmalar yapılıyor, çocuklar için bakıcı ailelerin tespiti ve çocukların eğitimi adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu çocukları evlat edinen veya bakan ailelere nakit yardım da öngörülüyor. Proje ilk etapta yaklaşık 5 bin yetim çocuğu kapsayacak.”

Haberin Devamı

‘70 BİN KİŞİYE ULAŞTIK’
Hasene ailesi olarak Gazze’de acil yardım çalışmaları çerçevesinde et ve temel ihtiyaçlara odaklanarak ailelerin besin ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Un, kuru bakliyat ve konserve yiyecekler gibi temel gıda malzemelerini dağıtarak şu ana kadar ortalama 70 bin kişiye ulaştık. 450 bin et konserveyi bölgeye ulaştırmak için hazırlıklarımız devam ediyor. Gıda yardımlarının yanı sıra çadır, hijyen ve sağlık malzemeleri de bölgeye ulaştırıldı. Koordinasyon toplantılarında belirlenen sanitasyon, temiz su ve ambulans gibi ihtiyaçlar için de gerekli başvurular yapıldı. Gıda desteğimiz ramazan ayı boyunca devam edecek.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!