Hamburg havalimanı trafiğe kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Hamburg havalimanı trafiğe kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2023 19:04

Tahran’dan Hamburg’a giden bir uçağa yönelik saldırı tehdidi nedeniyle Hamburg havalimanı yaklaşık bir buçuk saat boyunca tamamen felç oldu. Havaalanı sözcüsü yaptığı açıklamada, bu süre içinde ne kalkış ne de iniş yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

FEDERAL Polis sözcüsü ise sabah saatlerinde bir saldırı tehdidi içeren bir e-posta alındığını ve bunun çok ciddiye alındığını açıkladı. Ancak sözcü tehdidin arka planı hakkında bir şey söylemedi. Hamburg İçişleri Bakanlığı da konuyla ilgili yorum yapmadı. Havalimanının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Tahran İmam Humeyni Havalimanı’ndan havalanan ve saat 11.45’te Hamburg’da olması beklenen İR 723 sefer sayılı uçağa yönelik saldırı tehdidi yapıldı. Uçağa Alman hava sahasında Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki Eurofighter jeti eşlik etti.

UÇAK KÖPEKLERLE ARANDI
Hava Kuvvetleri X platformundan yaptığı açıklamada “Uçak, Berlin’in doğusunda Alman hava sahasına girdikten sonra Hamburg’a inene kadar, bir bomba tehdidi nedeniyle, tarafımızdan eşlik edildi” denildi. Federal Polis, saat 12.20 sularında Hamburg’a inen İran Air uçağının havaalanının özel bir alanına park edildiğini kaydetti. Havalimanı itfaiyesi ve çok sayıda ambulans hazır bekletildi. Uçakta 198 yolcu ve 16 mürettebat bulunuyordu. Uçak köpeklerle arandı. Öğleden sonra geç vakitte yeniden hava ulaşımı başladı.

BAKMADAN GEÇME!