Haklarınızı mutlaka kullanın

Güncelleme Tarihi:

Haklarınızı mutlaka kullanın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 11:46

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Aşağı Saksonya Eyaleti’nde 6 bine yakın Türkiye kökenli vatandaşımızın yaşadığı Delmenhorst kentinde iadeyi ziyaretlerde bulundu. Büyükelçi Şen’e, DİTİB Merkez Camii, IGMG Mevlana Camii ve Süryani St. Johannes Kilisesi’ni ziyaretlerine Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya ve Muavin Konsolos Ezgi Ertan Bayram refakat etti.

Haberin Devamı

İLK olarak IGMG Mevlana Camii’ni ziyaret eden Büyükelçi Şen, cami yöneticileri, FDP Federal Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kalmış ve bir grup vatandaş tarafından karşılandı. Şen, burada ve daha sonra DİTİB Merkez Camii’nde vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde Almanya’yı yakından tanıdığını söyledi: “Stuttgart’ta üniversitede okurken bir yandan da çalışıyordum. Almanca öğrendikten sonra çeviriler yapmaya başladım. Mercedes ve başka işyerlerinde de çalıştım. O zamanlar bizim gibi öğrencilere işçilerimiz çok sahip çıkıyordu. Bize her türlü kolaylıklar sağlıyorlardı. Okul sürecinden sonra da Dışişleri Bakanlığı görevlisi olarak iki kez Berlin’de görev yaptığım için Almanya’yı, burada yaşayan toplumumuzun sorunlarını yakından biliyorum. İnsanlarımızın Almanya’da diğer ülkelere oranla daha yoğun yaşadıkları için burada bulunan görevlilerimiz daha çok mesai yapmak durumunda. Her birimizin, ülkemizin çıkarları ve sizlerin sorunlarının çözümü için yoğun mesai harcadığımızdan emin olabilirsiniz.”

Haberin Devamı

Haklarınızı mutlaka kullanın

‘TÜRKÇE DERSİ İSTEYİN’
Burada yaşayan vatandaşlarımız haklarının ne olduğunu çok iyi bilmeli ve sonuna kadar kullanmalı. Burada vergi ödüyor, çalışarak katma değer yaratıyorsunuz. Çifte vatandaşlık, ana dil dersleri gibi konularda duyarlı olmalısınız. Türkçe dersleri konusunu görüştüğüm yetkililer ‘Velililer istekte bulunmuyor’ diyorlar. Korkmadan bu isteklerinizi konsolosluk ve bu alanda çalışan derneklerimizin de aracılığıyla yetkililere bildirin. Gençlerimiz iyi bir eğitim ve geçerli bir meslek sahibi olmalı. Karşılaşacağımız sorunların çözümü siyasetten geçiyor. Gençlerimiz merkez partilerde aktif görev almalı. Almanya’da çifte vatandaşlık sözü verildi. FDP’nin buna yanaşmadığı görülüyor. Aramızda bulunan Murat Kalmış bu partide siyaset yapan bir insanımız. Umarım daha çok Türkiye kökenli siyasette aktif olur.”

Haklarınızı mutlaka kullanın

Haberin Devamı

‘KALPLERİMİZ SİZLERE AÇIK’
Delmenhorst kentinde bulunan St. Johannes Kilisesi’ni de ziyaret eden Büyükelçi Şen, kapıda Almanya Süryani Metropoliti Dr. Phil. Hanna Aydın ve bir grup Süryani vatandaş tarafından karşılandı. Burada da kısa bir konuşma yapan Şen şunları söyledi: “Almanya Süryani Metropoliti Dr. Phil. Hanna Aydın, büyükelçiliğimizi ziyaret ederek beni oldukça memnun etmişlerdi. Ben de şimdi iadeiziyarette bulunuyorum. Berlin Başkonsolosu olduğum dönemde oradaki Süryani cemaatiyle de yakın ilişkiler içinde olmuştum. Sizleri ayrı-gayrı olarak görmüyoruz. Sizler, bizlerin kalplerinde yer etmişsinizdir. Bunun için kalplerimiz ve kapılarımız her zaman sizlere açık. Burada iyi yerlerde bulunmaya devam etmeniz temennimizdir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’yi sevmeye, gidip-gelmeye devam etmeniz, bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.”

Haberin Devamı

Haklarınızı mutlaka kullanın

‘TÜRKİYE BİZİM SEVDAMIZDIR’
Hanna Aydın, ise şöyle konuştu: “Bugün bizlere yapmış olduğunuz ziyarette, sevgiyle beraber kalbimize büyük bir mutluluk ektiniz. Hangi dille size/şahsınıza teşekkür etsem azdır. Bizim Süryani milletinin kökü, memleketimiz 4 bin seneden beri Türkiye’nin Güneydoğu’sudur. Doğduğumuz, yaşadığımız ülke, güzel vatanımız Türkiye’dir. Dünyanın hangi memleketinde yaşarsak yaşayalım, Türkiye’nin sevgisi kalbimizde yaşayacaktır. Türkiye bizim her daim sevdamızdır.”

BAKMADAN GEÇME!