Gençlik çalıştayı Köln'de yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Gençlik çalıştayı Kölnde yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2012 19:32

Avrupa’da yaşayan gençlerin katılacağı ve Eğitim, kariyer, istihdam, girişimciliksosyal hayat gibi konuların tartışılacağı Yurtdışı Gençlik Çalıştayı, bugün başlıyor.Çalıştayda Türkiye kökenli gençlerin sorunları çözüm önerileri de ele alınacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mayıs ayında düzenlenecek ‘İkinci Gençlik Şurası’na katkı sağlamak amacıyla Avrupa’daki gençlerin katılacağı Yurtdışı Gençlik Çalıştayı bugün Köln’de başlıyor.

Köln Maritim Oteli’nde yapılacak ve iki gün sürecek çalıştayın açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor. ‘Gençlik odaklı’ olarak yeniden yapılanma sürecine giren bakanlığın organize ettiği çalıştaya Almanya, Belçika, Fransa, Danimarka, İngiltere ve Hollanda’da yaşayan Türkiye kökenli gençler ile gençlik alanıyla ilgili kişiler katılacak. Bu ülkelerde yaşayan Türkler arasında sanat, spor, siyaset ve üniversitelerde aktif olan toplam 150 kişi davet edildi.

Çalıştay süresince üç ayrı toplantı salonunda ‘Eğitim, kariyer, istihdam ve girişimcilik’, ‘İnsani değerler ve sivil toplum faaliyetleri’ ve ‘Sosyal hayat’ adlı üç ayrı konu ve alt başlıklarında Türkiye kökenli gençlerin sorunları, çözüm önerileri ve Türkiye’den beklentileri ele alınacak.

Erdoğan’a Steiger Ödülü
Başbakan Erdoğan öğleden sonra Bochum kentine geçerek Jahrhunderthalle salonunda düzenlenecek törenle ‘Uluslararası Der Steiger Ödülü’nü alacak. Daha önce Almanya’da Quadriga Ödülü’ne layık görülen Erdoğan’a ‘Tolerans ve insani değerleri ön planda tutmak’ adına verilecek ödül töreninin takdim konuşmasını Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder yapacak. Törende Bochum Belediye Başkanı Ottilie Scholz da hazır bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!