Genç futbolcu daha fazla dayanamadı

Güncelleme Tarihi:

Genç futbolcu daha fazla dayanamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2023 09:49

Gençleri bir araya getirmek ve onları kaynaştırmak amacıyla yapılan Germany Cup adlı gençlik futbol turnuvasında çıkan arbede ağır yaralanan bir gencin beyin ölümü gerçekleşti. Frankfurt’ta düzenlenen turnuvaya Polonya, Fransa, İngiltere, Çek Cumhuriyeti gibi farklı ülkelerden spor kulüplerin U17 futbol takımı katıldı. Olay, Fransa’nın Metz kentinden gelen takımla Berlinli JFC Berlin takımı arasında oynanan maçın bitiminde yaşandı.

Haberin Devamı

İki takım oyuncuları henüz bilinmeyen bir sebeple maç sonrası sahada birbirine girdi. Bu sırada 16 yaşındaki Fransız oyuncunun, 15 yaşındaki Berlinli gencin boğazına ve kafasına vurduğu belirtildi. Darbeyle yere yığılan gence stadyumda bulunan doktorlar müdahale etti. Gencin bilincini kaybettiği belirtilirken, olay yerine gelen ambulansla acile kaldırıldı.

Hastanede ilk müdahale sonrası beynin ağır hasar aldığı tespit edildi. Ancak akşam ilerleyen saatlerde doktorlar gencin beyin ölümünün gerçekleştiğini ve sadece suni solunum cihazına bağlı olarak fonksiyonlarının devam ettiğini açıkladı.

Genç futbolcu daha fazla dayanamadı
Olay sonrası 16 yaşındaki Fransız oyuncu gözaltına alınıp sorgulandı. Yapılan ilk sorgulamada, kastı olmadığını ve yaralama amacıyla vurmadığını söylediği belirtildi. Polis olay anında çekilen fotoğraf ve video görüntülerini arıyor. Olay futbol camiasında şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

Berlin İçişleri ve Spor Senatörü İris Spranger, Twitter üzerinden üzüntüsünü dile getirdi. Spranger, "Frankfurt’taki bir futbol maçının ardından genç bir oyuncunun hayattan koparılmış olması beni hayrete düşürdü ve nutkum tutuldu. Ailesine, arkadaşlarına ve takıma bu en karanlık saatte sonsuz güç diliyorum" dedi.

Berlin Futbol Federasyonu Başkanı Bernd Schultz olay sonrası yaptığı açıklamada, "Düşüncelerimiz ve duygularımız, bu zor zamanlarda oyuncunun tüm akrabaları ve takım arkadaşlarıyla beraber. Pazar gününden bu yana JFC Berlin ile yakın temas halindeyiz ve mümkün olan her yerde kulübe ve üyelerine destek olmaya çalışıyoruz.“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!