Fürth DİTİB heyetinden Başkonsolos Cebeci’ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Fürth DİTİB heyetinden Başkonsolos Cebeci’ye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2024 11:17

DİTİB Fürth Mevlana Camii Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’yi makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

FÜRTH DİTİB Mevlana Camii Derneği’nin çalışmaları hakkında Başkonsolos Cebeci’ye bilgi veren Fürth DİTİB Başkanı Refet Avcı şunları söyledi: “Toplumumuzu din konusunda aydınlatmak asli görevimiz olsa da çalışmalarımız arasında burada büyüyen çocuklarımıza ve gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi öğretmekteyiz aynı zamanda çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve eğitim hayatlarına önem vermelerini sağlamak için çaba sarf etmekteyiz.”

Fürth DİTİB heyetinden Başkonsolos Cebeci’ye ziyaret
EĞİTİM ÖN PLANDA
Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci de, “Bizler vatandaşımız için buradayız. Görevimiz, vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak ve vatandaşımıza yardımcı olmaktır” dedi. Almanya’da Türk nüfusunun çoğunluğuna hitab eden büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi de DİTİB olduğunu belirten Cebeci, “DİTİB’e bağlı derneklerin, vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmasına büyük katkısı bulunmaktadır. Topluma faydalı meslek sahibi çocukların yetişmesinde eğitim ön planda gelmektedir. Bu nedenle eğitimde başarının ilk basamağı da ailedir. DİTİB Fürth Mevlana Camii’ndeki faaliyetlere aileleri de teşvik etmeliyiz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!