Frankfurt’ta tiyatro şöleni

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’ta tiyatro şöleni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 10:15

Her yıl Türk tiyatrosunun önemli isimlerini ve eserlerini konuk eden ‘Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ bu yıl sekizinci kez tiyatroseverlerle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Hessen Bilim ve Kültür Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Frankfurt Başkonsolosluğu’nun destek verdiği festival, 2-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sekizinci yılında festivalin sekiz gün süreceğini ifade eden Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve Festival Başkanı Kamil Kellecioğlu, amaçlarının, kültürleri sanatın gücüyle buluşturmak, etkileşim sağlamak ve toplumların yaşam kalitesini sanatla, tiyatroyla yükseltmek olduğunu söyledi. Festivalin her geçen yıl daha çok ilgi gördüğünü, Türk tiyatrosunun usta isimlerinin Frankfurt’ta heyecanla karşılandığını belirten Kellecioğlu, “Shakespeare’in sözüyle ‘Sevgi ektiğimiz yerde sevinç büyür’ diyerek yola çıktık, sevinçleri çoğaltarak büyüterek yola devam ediyoruz. Türk Tiyatro Festivali ile yaratıcılığın ve hayal gücünün yansıması olan tiyatro sanatını, sevinçle, heyecanla sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Hayatı yeniden paylaşmak için tüm sanatseverleri festivalimizde bir buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Frankfurt’ta tiyatro şöleni
6 OYUN ALMANCA ÜST YAZIYLA FRANKFURT GALLUS’TA
Festivalde, bu yıl Devlet Tiyatroları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve özel tiyatrolardan 6 oyun Frankfurt Gallus Theater’da izleyicilerin beğenisine sunulacak. Almanca üst yazı ile sahnelenecek oyunlar arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan ‘Seneye Bugün’, Erzurum Devlet Tiyatrosu’ndan ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ (çocuk oyunu), İBB Şehir Tiyatroları’ndan ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ ve ‘Zehir’in yanı sıra özel tiyatrolardan ‘İyi Kötü Çirkin’ ve ‘Shirley Valentine’ yer alıyor. Festivale ayrıca bu yıl aralarında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu, usta sanatçı Haldun Dormen, Ayla Algan, Zihni Göktay, Tamer Levent, Ayşenil Şamlıoğlu, Ayşegül İşsever, Sumru Yavrucuk, Celal Kadri Kınoğlu, Gerçek Alnıaçık, Sezai Yılmaz, Ahmet Saraçoğlu, Sevinç Erbulak, Şebnem Köstem, Esin Umulu, Yeliz Şatıroğlu, Erdem Baş, Ersin Korkut, Hilal Saral, Hakan Bulut ve Eray Yasin Işık’ın bulunduğu birçok isim konuk olacak. Çeşitli atölye ve söyleşilerin de gerçekleştirileceği festival süresince Gallus Theater fuaye alanında ‘Hallo Turkei’ sergisi gezilebilecek. Festival ile ilgili detaylı bilgiye Tiyatro Frankfurt’un web sayfası ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

 

BAKMADAN GEÇME!