"Filenin Sultanları"na izin çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Filenin Sultanlarına izin çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2011 16:16

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda B Grubu’ndaki son maçında ev sahibi İtalya’yı 3-2 yenerek grup ikincisi olan ve Play-Off Turu’na yükselen A Milli Takım’da, 1 günlük arayı fırsat bilip Monza’dan Milano’ya gitmek isteyen oyunculara izin çıkmadı.

Haberin Devamı

Grubun 2. maçında Hırvatistan karşısında 3-0’lık şok bir yenilgi alan ve gruptan çıkma şansını zora sokan A Milli Takım’da, oyuncuların, şampiyonaya verilen 1 günlük arada Milano’yu gezmek istedikleri, ancak teknik ekip ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık’ın, yarınki İspanya maçı öncesi A Millileri dinlendirmek amacıyla bu isteği geri çevirdikleri öğrenildi.

Öte yandan antrenör Marco Motta, İtalya maçında görev yapan oyuncuları dinlendirirken, kadronun geri kalan bölümüyle bir çalışma yaptı. Maçların oynandığı Palaiper Salonu’nda, yaklaşık 1 saat 15 dakika süren antrenmana İtalya maçında görev almayan ya da az süre alan oyuncular katıldı. Yardımcı antrenör Alper Erdoğuş’un yönettiği antrenmanda, manşet alma, smaç, pas, hücum ve savunma organizasyonları çalışıldı.

ANTRENÖR MOTTA
Antrenör Marco Aureilo Motta, İspanya’nın, şampiyonadaki tehlikeli takımlardan biri olduğunu vurgulayarak, ”Gruplarında oynadıkları tüm maçlarda üst düzey performans gösterdiler. Özellikle Rusya maçında çok iyi oynadılar. Kaybettikleri setlerden biri de 32-30 bitti. Bu da onların ne kadar dirençli bir takım olduğunu gösterir. Savunmaları dirençli ve serviste çok tehlikeliler” diye konuştu. Play-off maçlarının telafisinin olmadığını hatırlatan Motta, ”İspanya maçına iyi hazırlanmalı ve iyi konsantre olmalıyız. İyi konsantre olursak, İspanya’yı geçer, çeyrek finalde Rusya ile karşılaşırız. Bunu yapacak gücümüz var. İspanya güçlü ama biz daha iyi bir takımız” dedi.

GİZEM GÜREŞEN VE GÜLDENİZ ÖNAL
Antrenman sonrası AA muhabirinin sorularını yanıtlayan milli oyuncu Gizem Güreşen ise İtalya’nın çok zorlu bir rakip olduğunu belirterek, ”Seyircisinin önünde İtalya’yı yenmek çok büyük bir olay. İtalya, uzun zamandır yenemediğimiz bir takımdı ve biz bunu başardığımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. A Milli Takım’ın İtalya karşısında çok iyi oynadığını, ilk sette biraz stres olduklarını kaydeden Güreşen, şöyle konuştu:

”Önemli olan maçı kazanmaktı. Şimdi rakibimiz İspanya, çok iyi servis atıyormuş diye duyduk. Biz böyle oynayalım, bizim karşımızda kimse duramaz.” Milli oyunculardan Güldeniz Önal da bundan sonra rakip seçmeyeceklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

”Bundan sonra turnuvada geri dönüş yok. Biz İspanya ile Avrupa Ligi’nde de karşılaşmıştık. Ondan daha iyi olduklarını duyduk. Sonuçta artık bundan sonra gelecek rakiplerin hepsi iyi. Bugünden itibaren İspanya maçının hazırlıklarına başlayacağız ve daha moralli, daha iyi, daha güvenli bir şekilde galip geleceğiz.” A Milli Takım, yarın TSİ 18.30’da İspanya ile karşılaşacak. Karşılaşma, NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!