Eğitim sorununu kongre çözmez

Güncelleme Tarihi:

Eğitim sorununu kongre çözmez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 14:13

ALMANYA’nın Köln kentinde düzenlenen eğitim seminerinde Türk çocuklarının okul ve kimlik sorunları masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

UETD, DİTİB, ATİB, FÖTED, ATÖF, VİKZ ve İGMG’in katkılarıyla yapılan seminere çok sayıda uzman konuşmacı katıldı.

Köln Üniversitesi’nde gerçekleşen kongre salonundaki çoğu sandalyenin boş kalması Almanya’daki Türk toplumunun bu tür konulardaki ilgisizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Toplantıda Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Yeşiller Milletvekili Arif Ünal, eyaletteki okul politikalarını anlatırken, Prof. Dr. Havva Engin Türkler açısından eğitim eşitsizliğini istatistikler eşliğinde açıkladı.

Prof. Dr. Wassilis Kassis ise Δ şiddet ile Müslüman gençlerin arasında kurulan ilişkinin gerçeği yansıtmadığını, istatistikler ve örneklerle ortaya koydu. Prof. Dr. Ursula Boos- Nünning de kültürler arası eğitimin okul sisteminde geçerli bir eğitim sistemi olması gerektiğini vurgulayarak, eğitim eşitliği konusunda yıllardır verdiği mücadeleyi anlattı. Kongre organizatörlerinden Dr. Yılmaz Bulut ise şunları söyledi:

“Türk çocuklarının sorunlarını ve okullardaki adaletsiz yapı üzerine kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz. Bu tür sorunları çözmek sadece bir kongrenin işi değil. Üniversiteler, siyasiler ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelip çeşitli somut projeler geliştirmesi gerekiyor. Herkes elini taşın altına koymalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!