Dresden’e 10 kişiyi yıldırım çarptı! Yaralılar var

Güncelleme Tarihi:

Dresden’e 10 kişiyi yıldırım çarptı Yaralılar var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2024 10:05

Dresden’de pazartesi akşamı Elbe Nehri kıyısına düşen yıldırım, 10 kişinin yaralanmasına neden oldu. Dördü ağır olmak üzere yaralıların tamamı hastanelere kaldırılırken, iki kişinin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da yaz aylarında sıcak havaların ardından meydana gelen yıldırım düşmeleri zaman zaman tehdit oluşturuyor. Pazartesi akşamı saat 18.00’e Dresden’de Elbe Nehri kıyısındaki Rosengarten adlı yeşil alana yıldırım düştü. Yaşları 26 ila 41 arasında değişen 3’ü kadın, 7’si erkek 10 kişi yaralandı. Yaralılar yıldırım çarpması sonrasında görülen, kol ve bacaklarda karıncalanma gibi tipik semptomlardan şikâyetçi oldu. Verilen bilgiye göre, tüm hastalara ilk acil tıbbi müdahale yapıldı ve daha sonra en yakındaki hastanelere nakledildi. Yaralılardan dördünün hayati tehlike geçirecek kadar durumunun ciddi olduğu belirtildi. İtfaiye sözcüsü, 27 ve 30 yaşlarındaki iki erkeğin kalp krizi geçirdiğini, yapılan müdahale sonrası hayata döndürüldüğünü açıkladı. Polis bölgeyi kordon altına aldı ve diğer yaralıları bulmak için bir helikopter görevlendirildi. Acil servisler, bölgede bulunan kişilere semptomlar göstermeleri halinde derhal tıbbi yardım almaları çağrısında bulundu.

Dresden’e 10 kişiyi yıldırım çarptı Yaralılar var
İTFAİYE UYARDI
İtfaiye bölge sakinlerine duyuru yaparak, “Kalbinizin hızla çarpması, tökezlemesi, kol ve bacaklarınızda uyuşma ya da karıncalanma gibi belirtiler yaşıyorsanız, lütfen derhal bir doktora görünün!” çağrısında bulundu. Alman Meteoroloji Servisi beklenemedik hava olayları nedeniyle yıldırım düşebileceği uyarısında bulundu. Özellikle yağmurlu ve fırtınalı havalarda ağaç altında veya açık alanlarda bulunulmaması uyarısı yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!