Dönere de ırkçılık yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dönere de ırkçılık yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2023 12:33

Yabancı ve İslam karşıtı parti AfD, her geçen gün yeni bir provokasyona imza atıyor. Yabancı düşmanlığını bu kez gıdalar üzerinden gösteren AfD’li politikacı Alexander Jungbluth, döner ve nargile barların yasaklanmasını gündeme getirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’daki yabancı yemek kültürüne karşı olduğunu ve bunların Almanya’da yeri olmadığını belirten Jungbluth, “Parti programımızda da belirtildiği gibi çeşitlilik içinde birliği savunacağız. Bu, Avrupa’nın her yerinde döner tezgâhları ve nargile barları istemediğimiz anlamına geliyor. Şu anda yaşadığımız, sadece belirli bir ürünün Avrupa’da her yeri işgal etmesi” dedi. Gerçek bir Alman’ın yabancı kültüre ait yemekleri sadece tatillerde yiyebileceğini ifade eden Jungbluth, çeşitlilikten ne anladığını ise şu sözlerle açıkladı: “Almanya’da bir Alman kültürümüz var. Fransa’da bir Fransız kültürü ve İtalya’da bir İtalyan kültürü. Her yerde bu çok kültürlülük değil.”
Jungbluth, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Rheinland-Pfalz eyaletinin liste başı adayı.

Haberin Devamı

YILLIK 3 MİLYAR EURO’LUK CİRO
1961 yılında Almanya’ya başlayan işçi göçüyle birlikte ülkeye taşınan en belirgin izlerden biri döner oldu. Avrupa Türk Döner İmalatçıları Birliği verilerine göre, yan sektörlerle beraber dönerin yıllık 3 milyar Euro’luk cirosu olduğu tahmin ediliyor. Fast food denince ilk akla gelen gıda ürünlerinden biri olan döner sektörü, özellikle duvarların yıkılmasından sonra tam anlamıyla Almanya’da patlama yaptı. Bugün eski futbolcu Podolski, Alman rap’çi Massiv gibi ünlü isimler de döner büfesi zincirleri açarak bu sektöre yatırım yapıyor. Hatta ABD’de, ‘Made in Germany’ patentiyle satılan döner büfeleri de bulunuyor.

Dönere de ırkçılık yaptı

BAKMADAN GEÇME!