Diyarbakır'ın girişlerine 5 dilde "Hoşgeldiniz" ta

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırın girişlerine 5 dilde Hoşgeldiniz ta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 11:48

DİYARBAKIR merkez Sur İlçe Belediyesi tarafından, şehrin girişlerine Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Ermenice ve Süryanice, ’Hoşgeldiniz’ yazılı tabelalar asıldı

Haberin Devamı

Diyarbakır Sur Belediyesi’nde 2007 yılında ’Çok dilli belediyecilik’ ile ilgili aldığı karar üzerine Danıştay tarafından görevden alınan ve 2009 seçimlerinde tekrar belediye başkanlığına seçilen BDP’li Abdullah Demirbaş ve meclis üyelerinin aldığı kararla kentin üç girişine Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Ermenice ve Süryanice tabelalar asılmaya başlandı.

İlk olarak Diyarbakır Silvan karayoluna Türkçe ile Kürtçe’nin Zazaki lehçesi ve Ermenice yazılı ’Hoşgeldiniz’ tabelaları asan belediye, bugün de Mardin karayolu üzerinde bulunan Çarıklı Köyü yakınlarına 2 x 4 metre ebadında hazırladığı Türkçe ile Kürtçe’nin Kurmanci lehçesi ve Süryanice yazılı tabelayı astı. Sur Belediyesi Şanlıurfa karayolu üzerine ise önümüzdeki günlerde Türkçe, Kürtçe ve İngilizce ’Hoşgeldiniz’ yazılı tabelayı asacak.

Sur Belediye Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, çok dilli belediyecilik çalışmalarını esas alan bir yaklaşım içinde olduklarını belirterek, "Kentimize giren insanların aslında kendi kimlikleriyle ve kendi dilleriyle karşılanmasının insanda yaşatacağı mutluluğu biliyoruz. Bu nedenle kentin girişlerine farklı dillerde hoş geldiniz dedik. Bu aynı zamanda bu kentin çok kültürlü, çok kimlikli, çok dilli olduğunu herkese anlatmak ama aynı zamanda insanlara kendi dilleriylede hoşgeldiniz demek istedik. Önümüzdeki günlerde ayrıca Diyarbakır kalesinin dört kapısına da buna benzer tabelalar asacağız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise bir süre önce belediye sınırları içinde kendine bağlı olan ve daha önce sadece Türkçe olan köy isim tabelelarını kaldırarak yerine Türkçe’nin yanısıra Kürtçe eski isimlerininde yer aldığı yeni tabelalar asmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!