DİTİM Camii'sinde kitap fuarı

Güncelleme Tarihi:

DİTİM Camiisinde kitap fuarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2008 17:18

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Sosyal Dayanışma Merkezi ve Münih Diyanet İşleri Türk İslam Merkezi (DİTİM) tarafından düzenlenen 5. Kitap Fuarı, Almanya'nın Münih kentindeki DİTİM Merkez Camisinde açıldı.

Haberin Devamı

Fuarın açılışına Türkiye’nin Münih Başkonsolosu Ali Rıfat Köksal, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, Münih Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Temel, Maliye Ataşesi Cevdet Küçük, DİTİB Hac ve Umre Müdürü ve DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özdemir, Almanya Türk Toplumu (TGD) derneğinin Genel Başkanı Kenan Kolat ile DİTİB din görevlileri ve dernek başkanlarıyla yöneticiler katıldı.

Arslan, açılışta yaptığı konuşmada, fuarın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

"İslam dini, okumaya ve eğitime büyük önem vermiştir. İnsanlığa yapılacak en büyük hizmet okumayı teşvik etmek ve okumak isteyenlere imkan sağlamaktır. İlmin milliyeti yaşı, cinsiyeti yoktur. Kim olursak olalım, hepimizin her zaman öğrenmeye ihtiyacı vardır. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek, her kadın ve erkeğe Allah’ın emridir."

Başkonsolos Köksal da Arslan’ın konuşmasına tümüyle katıldığını ifade ederek şöyle dedi:

"Türkçenin gelişmesi açısından yurt dışında açılan bu tür fuarların önemi çok büyüktür. Bu kitap fuarı, küçük olsun, büyük olsun herkesin ilgisini çekebilecek niteliktedir. Kitap okumak, insanın zihnini açtığı gibi, insanların ileriyi görmeleri bakımından da büyük önem taşımaktadır."

Konuşmalardan sonra katılımcılar, birlikte kırmızı kurdeleyi keserek fuarı açtı.

DİTİM Merkez Camisi konferans salonunda mart ayı sonuna kadar açık kalacak fuarda, Almanca ve Türkçe sosyal, siyasi ve dini kitapların yanı sıra CD ve DVD gibi yayınlar da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!