‘Dışarıda ararken, içimizden çıktılar’

Güncelleme Tarihi:

‘Dışarıda ararken, içimizden çıktılar’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 15:30

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, biri dizi temaslarda bulunmak için Nürnberg ve Münih’e geldi. Baerbock, Nürnberg’deki programı çerçevesinde Kartaeusertor’daki NSU terör örgütü tarafından katledilen Türklerin de isimlerinin yer aldığı anıta çiçek koydu.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Başkonsolosu Serdar Deniz ve Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’in de katıldığı anma töreninde konuşan Baerbock, şunları söyledi: “NSU terörü örgütü, özellikle yabancı kökenli insanlarımızı seçerek senelerce katliamlar yaptı. İnsan hakları anıtının da yer aldığı Nürnberg’de üç Türk’ü katletti. Biz, terör örgütünü dışarıda ararken, içimizde olduğunu gecikmeli de olsa öğrendik. NSU terör örgütü anıtının önünden geçen öğrenciler dahil tüm insanlar bu anıtı gördüğünde NSU terör örgütünün yaptıklarını unutmayacaktır. Bizler, NSU terör örgütüne karşı birlik, beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Terör nereden gelirse gelsin, gereken ceza verilmelidir” Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, program sonrası Münih’teki Yahudi cemaatiyle görüşmeler yapmak üzere ayrıldı.

‘Dışarıda ararken, içimizden çıktılar’

‘Dışarıda ararken, içimizden çıktılar’
‘SADECE POLİSİYE ÖNLEMLE OLMAZ’
Törende konuşan Başkonsolos Serdar Deniz de, “Sayın Baerbock’un Nürnberg programı kapsamında ‘NSU Kurbanları Anıtı’nı ziyaret etmesinin, şahsım ve Belediye Başkanı Sayın König’le birlikte kurbanların anısına saygı duruşunda bulunmasının, aşırı sağcı, ırkçı ve yabancı düşmanı çevrelere karşı güçlü bir mesaj teşkil ettiğini düşünüyorum. Duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. NSU’nun 2000-2007 yılları arasında işlediği seri cinayetlerin üçünün Nürnberg’de gerçekleştiğini belirten Deniz, sözlerine şöyle devam etti: “1960’lı yılların başından itibaren Almanya hükümetinin daveti üzerine gelen Almanya’ya ve ekonomisine katkı sunan vatandaşlarımız, 1980’li yılların ortalarından başlayarak ırkçı ve faşist saldırıların hedefi haline geldi. Vatandaşlarımızın çektiği acılar maalesef 2000’li yıllarda da devam etti. Avrupa’nın refah düzeyi en yüksek medeni ülkeler arasında gösterilen, insan hakları savunucusu ülke olarak bilinen Almanya’da vatandaşlarımıza yönelik nefret dalgasının son örneği teşkil etmiştir. Her zaman söylediğimiz gibi, yabancı düşmanlığı, aşırı sağcı ve şiddet yanlısı örgütle sadece polisiye önlemlerle mücadele etmek bataklığı kurutmaksızın sinekleri ortadan kaldırmak gibidir.”
‘Dışarıda ararken, içimizden çıktılar’
‘Dışarıda ararken, içimizden çıktılar’

‘Dışarıda ararken, içimizden çıktılar’

BAKMADAN GEÇME!