Diren Dede mahkemesi sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Diren Dede mahkemesi sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 14:15

ABD'de bulunduğu sırada bira almak için izinsiz girdiği garajda ev sahibi tarafından vurulan 17 yaşındaki Türk asıllı Alman Diren Dede'nin mahkemesinin sonuna gelindi.

Haberin Devamı

Cinayet mi, nefsi müdafaa mı? ABD'nin Montana eyaletinde gerçekleşen ve sonuna yaklaşılan mahkemede jürinin kararı bekleniyor.
Savcı Karla Painter jüri üyelerine seslenerek, "Gençlerin yaptığı hatalardan birini Diren de yaptı. Ancak o, şiddetle infaz edildi" şeklinde konuştu.

Zanlı Markus Kaarma'nın 27 Nisan'da "silahsız bir çocuğu" kurşunlayarak öldürdüğünü, böylece daha önce uğradığı soygunlar için intikam aldığını iddia eden Painter, Kaarma

Diren Dede mahkemesi sona eriyor
ve sevgilisinin çelişkili ifadeler verdiklerine de dikkat çekti.

"DİREN'İN CANI BİR KAÇ BİRADAN DAHA DEĞERLİ"
Savcı Painter, jüri üyelerine seslenerek, "Şiddet kullanması şart mıydı?" diye sordu ve zanlının suçlu olduğuna dair karar vermelerine davet etti.

Duruşma salonunda mahkemeyi takip eden kederli anne ve babaya değinen Painter, "Bay ve Bayan Dede'ye oğullarının canının bir kaç biradan değerli olduğunu ispatlayın" diyerek konuşmasını tamamladı.

FOTOĞRAFINI BİLE ÇEKTİ

Kısa bir aradan sonra söz alan avukat Paul Ryan ise, Diren'in kötü niyetle garaja girdiğini, müvekkilinin ise on aylık bebeğini koruma iç güdüsüyle hareket ettiğini savundu ve evde silah bulundurmanın ve gerekirse ölüm pahasına da olsa kullanmanın yasal olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Kaarma'nın korkudan ailesini korumak amacıyla ateş ettiği şeklindeki açıklamalara, zanlının orada hazır beklediğini, hatta fotoğraf bile çektiği anımsatılarak itiraz edildi.
Daha önce de soyguna uğrayan Kaarma'nın, olaydan önce arazisine giren herkesi vuracağına dair açıklamalar yatığı ortaya çıkmıştı.

Diren Dede mahkemesi sona eriyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!