'Diğer Miliband'

Güncelleme Tarihi:

Diğer Miliband
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2010 13:03

İşçi Partisi’nin yeni lideri Ed Miliband, 40 yıllık ömrünün büyük bölümünü İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı olan ağabeyi David’in gölgesinde geçirdi.

Haberin Devamı

Öğrencilik yıllarında aynı koleje giden ve Oxforfd Üniversitesi’nin felsefe ile toplum ekonomisi alanlarında eğitim gören Ed ve David kardeşler, İşçi Partisi’nde eski Başbakan Gordon Brown’un kabinesinde yer aldı. David Dışişleri Bakanı pozisyonunda iken, Ed iklim değişikliği ve enerji bakanlığı görevinde bulundu.

Bir dönem aynı binanın farklı dairelerinde yaşayan iki kardeşten Ed, 40 yıllık ömründe hep abisinin gölgesinde kaldı. Hatta, yaptığı görüşmelerde kendisini, “diğer Miliband” olarak takdim ediyordu. Ancak ağabeyine karşı verdiği İşçi Partisi başkanlığı yarışında kazandığı zaferin ardından, artık David kendisini "diğer Miliband" olarak takdim etmek zorunda kalabilir.

Haberin Devamı

İngiltere siyasetinde bir anda çok önemli ve yönetilmesi bir o kadar zor bir pozisyona gelen Edward Samuel Miliband hakkında çok fazla şey bilinmiyor. Destekçileri onu, ağabeyine kıyasla daha "insani" ve daha sıcakkanlı olarak belirtiyor.

BABASI NAZİ İŞGALİNDEN KAÇTI

Miliband’ların babası, 1940 yılında Nazi işgaline uğrayan Belçika’dan İngiltere’ye kaçtı. Marksist teorileri savunan Polonyalı bir Yahudi olan Ralph Miliband, İşçi Partisi’ni sert şekilde eleştiriyordu. Anneleri Marion Kozak ise İngiliz solunun tanıdık yüzlerinden olan bir insan hakları aktivistiydi.

Babalarının sosyalist görüşlerinden çok kopuk olan Miliband kardeşlerin politik bakışı, İşçi Partisi üyesi olan annelerinin etkisiyle şekillendi. Miliband kardeşler öğrencilik yıllarında İşçi Partisi’nin kampanyalarının destekçisi haline geldi.

Ed, bir süre televizyon gazeteciliği yaptıktan sonra İşçi Partisi’ne araştırmacı ve metin hazırlayıcı olarak girdi. Başarılı çalışması ve yeteneği, sonradan gölge bakan olan Harriet Harman’ın gözünden kaçmadı.

İşçi Partisi’nde ismini öne çıkaran Ed, partisi iktidara geldikten sonra hükümet ile Hazine Bakanlığı arasındaki sürtüşmenin içinde, Başbakan Brown’un safında yer aldı. Ed, Tony Blair ve Brown taraftarları arasındaki tartışmaların yatıştırılması konusundaki rolüyle itibarını artırdı.

Haberin Devamı

Harvard Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi’nde 2003 yılında eğitim gören ve ders veren Ed, 2005 yılında parlamentoya girdi. Kuzey Londra’nın seçkin Primrose Hill mahallesinde yaşayan Ed, Justine Miliband ile evli ve bir erkek çocuğu sahibi. Çift, kasım ayında ikinci çocuklarını bekliyor.

Adı: Edward Samuel Miliband
Yaş: 40
Aile durumuBeraber yaşadığı sevgilisinden bir çocuğu var
Geçmişi: Kuzey Londra Meslek Okulu, Oxford Üniversitesi, Hazine Bakanlığı
Politik görüşüZenginlere yüksek vergi koymak, eşitsizliği ortadan kaldırmak, İngiltere sanayisini yeniden inşa etmek
Stili: Anti-sosyal ancak ağabeyi David'den daha sakin
En sevdiği kısa sözü"Kolay bir hayat peşinde olmadım"
Kendi hakkında bir detayOkulda kendisinden bir üst sınıfta okuyan İşçi Parti'li eski parlamenter Oona King ile takılacak kadar "havalı" olmadığını söylemesi.

Haberin Devamı

IRAK SAVAŞI

Ed ve David, parti içinde Brown ve Blair tartışmasına benzer bir fikir ayrılığını Irak savaşında yaşadı. Ed, 2003 yılında başlayan işgali “trajik bir hata” olarak tanımlamış ve eğer o dönem milletvekili olarak oy verme şansı olsaydı kitle imha silahlarının araştırılması için müfettişlere daha fazla zaman verilmesini isteyeceğini belirtmişti.

"" başlıklı makaleden derlenmiştir.

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:


Planet'i Twitter'da takip etmek için:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!