Depresyonu anlattı

Güncelleme Tarihi:

Depresyonu anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 21:45

İngiltere Kadın Platformu'nun (IKP) hazırladığı "Farkındayım" adlı programın ilk konuğu psikolog Özden Bayraktar, oldu.

Haberin Devamı

İngiltere Türk Kadın Platformu'nun (IKP) başlattığı "Farkındayım" adlı radyo programı, yeni yayın dönemine başladı. IKP Proje Sorumlusu Nilgün Yıldırım'ın hazırlayıp sunduğu ve Londra Türk Radyosu'nda (LTR) yayınlanan programın ilk konuğu psikolog Özden Bayraktar oldu. Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu ve "Evlilik ve Aile Terapisi" dalında masteri olan psikolog Bayraktar'ın projede aktif olarak hem danışman hem mentor olarak yer alması memnuniyetle karşılandı. Programda Nilgün Yıldırım'ın sorularını yanıtlayan Bayraktar, öncelikle depresyonun tarifini yaparak depresyonun nedenleri, belirtileri, risk faktörleri, depresyondan çıkış yolları üzerinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, "Ailede, işyerinde, bulunduğu ortamda her türlü etkinliğe karşı büyük bir isteksizlik, suskunluk, duyarsızlık veya aşırı duyarlılık, hırçınlık, veya içe kapanıklık, etrafına karşı kayıtsızlık gibi bulguların erkeklerde sıkça görüldüğünü" ifade etti. Ayrıca, "Kadınların çevresi ile daha rahat paylaştığı erkeklerin tam aksine paylaşamadığı için bu sorunları içinde gizli yaşadığını" belirtti.

Toplumda, depresyonda olan kişi sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu belirten Bayraktar, kişilerin en çok kendilerinin farkındalıklarını artırarak bunu yenebileceklerini, bunun için de öncelikle çevrelerinde kendilerini mutlu edecek kişiler ile görüşmelerini, hobiler geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Canlı yayına katılan dinleyicilerden bir bayan, "Bu rahatsızlıktan çıkış yolunun kişinin kendi elinde olduğunu, kendisinin örgü örerek etrafında kendisine üzüntü ve sıkıntı veren kişileri ayıklayarak mutluluğu yakaladığını" belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!