Davutoğlu: NSU için 'Alman terörü' adlandırmasını düşünmedik

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: NSU için Alman terörü adlandırmasını düşünmedik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 16:56

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son dönemde 'İslam terörü' gibi adlandırmalar yapılmasına tepki gösterdi ve Almanya'daki ırkçı katliamlar için 'Alman terörü' demeyi düşünmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Alman mevkidaşı Angela Merkel'le ortak basın toplantısı düzenleyen Ahmet Davutoğlu, "Terör, terördür. Terörist de teröristtir. Önüne bir sıfat koyduğunuzda, hele hele bir dini sıfat koyduğunuzda kolektif bir suç üretmek isteyenlere bir malzeme vermiş olunur. İslam ile terör yan yana gelmez. Dünyada eğer Müslümanların sayısı ile teröre bulaşanların oranına baktığınızda bunun çok marjinal kaldığını açıkça görürsünüz." dedi.

Söz konusu terör örgütlerinin en çok Müslümanları öldürdüğüne dikkat çeken Davutoğlu, “Terör ile herhangi bir dini, herhangi bir milliyeti, bir etnisiteyi birleştirmek doğru değil. İslam terörü dendiği andan itibaren bütün Müslümanların potansiyel bir terörist gibi görüşmesi riski var. İslam ile terör yan yana kullanıldığında İslam adının kendisindeki barış mesajı yerine, dini unsurları da istismar ederek insan canına kastedenleri aynı kategoride değerlendirmiş olursunuz.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Norveç’te 2011’de katliam yapıldığında ‘Avrupa terörü’, ‘Hıristiyan terörü’ demenin akıllarından geçmediğini ifade eden Davutoğlu, “Bu terminolojiyi kullanırken çok dikkat etmek lazım.” dedi.

Terörle dinlerin yan yana anılması durumunda teröristlerin tuzağına düşülmüş olacağını vurgulayan Davutoğlu, “Müslümanlar arasından terör suçuna bulaşmış bir grup kişi çıktıysa bunu bütün Müslümanlara hamlettiğiniz andan itibaren gerçek anlamda bir dini çatışmanın önü açılır.” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Almanya’da Türkleri ırkçı saiklerle katleden NSU örgütü için de hiçbir zaman Alman ya da Hıristiyan terörü olarak adlandırma yapmayı düşünmediklerini belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise 'İslam, Almanya’ya aittir' ifadesini bir kez daha tekrar etti ve "Kesinlikle Alman yasalarına saygı duyan, dili konuşan, burada yaşayanların, hangi kökenden olursa olsunlar herkesin başbakanıyım." dedi.

Angela Merkel, Almanya'daki birlikte yaşam için, sorunların çözümü için şiddete başvurulması fikrini ülkedeki Müslümanların reddetmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!