Büyükelçilikte aşure ikramı

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçilikte aşure ikramı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2023 10:09

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya’daki Türklere birlik, beraberlik ve dayanışma sergileme çağrısını yinelerken, artan yabancı ve İslam düşmanlığına karşı önlemlerin alınması için Alman makamlar nezdinde gereken girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Büyükelçilikte aşure ikramı
MUHARREM ayı vesilesiyle T.C. Berlin Büyükelçiliği’nde aşure ikramında bulunuldu. Almanya’nın çeşitli kesimlerinden sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve vatandaşlarımızın katıldığı etkinlikte, aşure geleneğinin kardeşlik ve hoşgörünün simgesi olduğunun altı çizildi. Büyükelçi Ahmet Başar Şen, dini ve toplumsal kültürü yurt dışında da yaşatmanın ayrı bir yeri ve önemi olduğunu vurgularken, Almanya’da yaşayan Türklere birlik, beraberlik ve dayanışma sergilemeleri çağrısını yineledi. Türkiye’nin bölgede yaşanan krizlerin, sürtüşmelerin ve savaşların sona erdirilip barışın sağlanması ve dünyanın her yerinde barış içinde yaşanması için yoğun çaba sarfettiğini belirten Başar Şen, “Biz bu yöndeki çabalarımızı sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Büyükelçilikte aşure ikramı
ENDİŞE VERİCİ, TEDİRGİN EDİCİ
Büyükelçi Şen, Almanya’da son dönemlerde artan yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam düşmanlığından ülkede yaşayan vatandaşlarımızın ve Türkiye kökenlilerin tedirginlik duyduklarına da dikkati çekti. Endişe verici ve tedirgin edici bu gelişmelere karşın Alman makamlar nezdinde gereken girişimlerde bulunduklarını belirtti. Başar Şen, İsveç ve Danimarka gibi bazı Avrupa ülkelerinde Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’i yakma eylem ve girişimlerini de şiddetle kınadıklarının altını çizdi. Farklı tatlara sahip yiyeceklerden oluşan aşure sofrası, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde yurttaşlarımızı bir araya getirdi.
Büyükelçilikte aşure ikramı

Büyükelçilikte aşure ikramı

BAKMADAN GEÇME!