Buckingham’dan art arda sağlık açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Buckingham’dan art arda sağlık açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 11:17

Kraliyet ailesi, üst üste gelen sağlık sorunları haberleriyle gündem oldu. Galler Prensesi Kate’in karın bölgesinden bir ameliyat geçirdiğinin duyurulmasından sonra, 76 yaşındaki Kral 3. Charles’ın da prostat tedavisi göreceği bilgisi verildi.

Haberin Devamı

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Prenses Kate’in karın bölgesinden geçirdiği önceden planlanan ameliyatın başarılı geçtiği ve kanserle ilgili olmadığı ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde 42’nci doğum gününü kutlayan Prenses Kate’in bir süre resmi görevlerini yerine getiremeyeceği belirtildi. Açıklamada, Prenses Kate’in kamu görevlerine 9 Nisan’daki Paskalya Bayramı’nın sonrasında dönebileceği ifade edildi. Prenses Kate’in yaklaşık iki hafta hastanede kalacak olması ve iyileşme sürecinin üç ay kadar sürecek olması, ciddi bir ameliyat geçirdiği iddialarına neden oldu.
Bu açıklamanın hemen ardından Kral 3. Charles’ın da gelecek hafta prostat büyümesi tedavisi göreceği açıklandı. 75 yaşındaki Kral’ın durumunun endişe verici olmadığı, ancak kamu görevlerinin de iyileşme sürecinde kısa bir süreliğine erteleneceği ifade edildi. Kral 3. Charles’ın nasıl bir operasyon geçireceği net değil, ancak prostat büyümesi tedavisinde lazerle ameliyat da dahil bazı yöntemler kullanılıyor.

BAKMADAN GEÇME!