Bad Berneck’te aile festivali

Güncelleme Tarihi:

Bad Berneck’te aile festivali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 12:05

ALMANYA’da Bayreuth’a bağlı Bad Berneck kasabasında 50 yıl aradan sonra Türk ve Almanları biraraya getiren ilk kez bir etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Bayreuth Meclis Üyesi SPD’li Halil Taşdelen ile aynı partiden Bad Berneck Meclis Üyesi Wolfgang Kruhme’nin düzenlediği Türk-Alman Aile Festivali, büyük ses getirdi. Bad Berneck, Bayreuth ve Kulmbach’tan Türk ve Almanların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte dostluk ve kardeşlik mesajları verildi. DİTİB Bayreuth, Kulmbach ve Bad Berneck’ten kadınların hazırladığı Türk mutfağından yemekler sunuldu. Çocuklar çeşitli dans ve oyunlar sergileyip birlikte eğlendi.

İki toplumu biraraya getiren etkinliğe Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Bad Berneck Belediye Başkanı Jürgen Zinnert, dekanlar Matthias Bischoff ve Hans-Martin Lechner, Federal Milletvekili Anette Kramme (SPD), Bavyera Milletvekilleri İnge Aures ve Thomas Hacker (SPD), Bischofsgrün Belediye Başkanı Stefan Unglaub, Marktschorgast Belediye Başkanı Nikolaus Ott, Gefrees Belediye Başkanı Harald Schlegel, Bayreuth Belediye Meclis Üyesi Halil Taşdelen (SPD), Bayreuth ve Bad Berneck Meslis üyeleri, Bayreuth Yabancılar Bürosu Başkanı, spor kulüp temsilcileri ile 600’ü aşkın vatandaş katıldı.

Belediyede başladı
Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, belediyenin şeref defterini imzaladı. Belediye Başkanı Jürgen Zinnert, Başkonsolosa barış güvercini ve Bad Bernek hatırası cam tablo hediye etti. Ece Öztürk Çil, Bad Berneck’teki aile festivalinin ortak yaşamın geliştirilmesi açısından örnek bir etkinlik olduğunu ve Halil Taşdelen’in çalışmalarını desteklemek amacıyla burada olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Jürgen Zinnert ise “Türkler Almanya’da 50 yıldır yaşıyor. Ancak her şey tam istenildiği gibi değil. Türklerin de bizlerin birer parçası olduğunu ortaya koymak amacıyla böyle bir etkinlik organize ettik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!