Ayşe Arat'tan sergi

Güncelleme Tarihi:

Ayşe Arattan sergi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2010 14:08

Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat’ın eşi Ayşe Arat, klasik porselen dekorlama tekniği ile hazırladığı eserlerini İspanya’nın başkenti Madrid’de sergiledi.

Haberin Devamı

Madrid’in merkezindeki Eboli Sanat Merkezi’nde "Ateşte Açan Çiçekler" adıyla açılan Ayşe Arat’ın sergisine ilgi büyük olurken, Türk motifleriyle süslenmiş porselen takımlar İspanyol sanatçıların ve seçkin konukların beğenisini topladı.

Ayşe Arat, üniversite yıllarından bu yana sanata büyük ilgi duyduğunu, ilk kez fırçayı eline 1982 yılında Brüksel’de aldığını, Mme. Lefevre’in atöylesinde porselen dekorlama teknikleri öğrenmeye başladığını anlattı. Eşi Ender Arat’ın diplomat olması dolayısıyla gittikleri her ülkede sanatını geliştiren Ayşe Arat, yurtdışında öğrendiklerini Türkiye’ye döndüğünde ders vererek paylaştı. Macaristan’da bulundukları dönemde dünyaca ünlü Herend Porselen Fabrikası’nda özel ders alan Arat, İspanya’da da bir süre Moncloa Seramik Okulu’na (ECM) giderek kendini geliştirdi. Çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren Ayşe Arat, ayrıca ECM’de İznik çinileri hakkında konferans vererek Türk sanatının İspanya’da daha yakından tanınmasına da katkı yaptı.

Arat’ın sergisi, 18 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!