Almanya'ya Türk dokunuşu

Güncelleme Tarihi:

Almanyaya Türk dokunuşu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2024 11:15

Alman Tekvando Milli takımının Bulgaristan, Sofya'daki Avrupa Olimpiyat Eleme Turnuvası kadrosu belirlendi.

Haberin Devamı

Almanya Taekwondo Federasyonu, 8-10 Mart 2024 tarihleri arasında Sofya’da gerçekleşecek olan Avrupa Olimpiyat Eleme Turnuvası’na dört sporcu (üç erkek ve bir kadın) belirledi. Lorena Brandl, turnuvaya dünya sıralamasındaki ilk 5 sıradaki yerinden dolayı doğrudan katılma hakkı kazandı. Almanya Taekwondo Federasyonu Paris'teki 2024 Olimpiyat Oyunları için bir diğer kadın sporcu ve iki erkek sporcu daha Avrupa kıtası eleme turnuvasına gönderecek. Ayrıca, DTU Paris'teki 2024 Paralimpik Oyunları için bir sporcu daha aday gösterildi.

Almanyaya Türk dokunuşu
İKİ TÜRK KÖKENLİ SPORCU
Aday gösterilen dört sporcunun içinde Türk kökenli iki sporcu da bulunuyor: Münih'ten Ela Aydın, 49 kilo bayanlar da Almanya adına yarışacak. Neu-Ulm'dan İmran Özkaya ise 68 kilo kategorisinde Almanya için mücadele edecek. Her ikisinin de Olimpiyatlara katılma şansı oldukça yüksek.

Haberin Devamı

ÜÇ TÜRK ANTRENÖR
Almanya milli takımına, Sofya'daki turnuvada Taekwondo camiasından tanınmış üç isim de eşlik edecek. Alman Paralimpik Taekvondo Milli Takımlar menajerlerinden Haşim Çelik ile birlikte, milli takımın yardımcı antrenörleri Demirhan Aydın ve Nurettin Yılmaz yer alacak.

Aynı zamanda eski dünya şampiyonu olan Nürnbergli Haşim Çelik, Paralimpik Takımı'nın da sorumluluğunu üstlenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!