Almanya eski Almanya değil

Güncelleme Tarihi:

Almanya eski Almanya değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2022 10:57

Almanya deyince akla, gelişmiş bir sanayi ülkesi gelir. Almanya deyince akla, Avrupa Birliği’nin (AB) lokomotifi olan güçlü bir ülke gelir. Almanya deyince akla, ‘Made in Germany’ (Alman yapımı-Alman malı), yüksek kaliteli ürün gelir. Alman deyince akla, disiplin gelir. Alman deyince akla, çalışkanlık gelir. Alman deyince akla, randevusuna zamanında gelen dakik insanlar gelir.

Haberin Devamı

Almanya eski Almanya değil
ANCAK son yıllarda Almanya ve Almanlara özgü bu olgu ve ‘erdemlerde’ ciddi değişiklikler yaşanmakta olduğu gözlenmekte.
Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel ile o dönemde Federal Maliye Bakanı olan şu andaki Şansölye Olaf Scholz, 2018 yılı Kasım ayında Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen G20 Zirvesi’ne katılmak için Almanya’nın ilk Başbakanı Konrad Adenauer’in ismini taşıyan Airbus A340 tipi ‘hükümet uçağı’ ile Berlin’den yola çıktılar.
Ancak kısa bir süre iletişim sisteminde arıza olduğu saptanınca, uçak Köln/Bonn Havaalanı’na iniş yaptı.
Başka ‘hükümet uçağı’ bulunamadığı için Merkel ve Scholz ile kendilerine eşlik eden heyet, normal sefer yapan Lufthansa uçağı ile Buenos Aires’e uçtu.
Tabii gecikmeli olarak...

Haberin Devamı

UZAYAN ARIZA LİSTESİ...
2019 yılı Ocak ayı sonlarına doğru Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, resmi ziyaret için Almanya’nın ilk Cumhurbaşkanı Theodor Heuss’un ismini taşıyan Airbus 340 tipi ‘hükümet uçağı’ ile Etiyopya’ya uçtu.
Ancak dönüşte bir arıza saptandığı için Steinmeier ve 50 kişiden oluşan beraberindeki heyet bindikleri uçaktan inip otele geri döndü.
Ve arıza giderildikten sonra uçak 3 saat gecikmeli olarak Berlin’e hareket edebildi.
Benzer sıkıntıyı Cumhurbaşkanı Steinmeier, 2018 Haziran’ında da yaşadı.
Beyaz Rusya’ya yapacağı ziyaret için Berlin Havaalanı’na ulaştığında, ‘hükümet uçağı’nda bir hidrolik arızası saptandı.
Ancak yedek ‘hükümet uçağı’ ile birkaç saat gecikmeli de olsa, Belarus’un başkenti Minsk’e uçabildi.
2018 yılında o zaman Federal Maliye Bakanı olan Olaf Scholz, Uluslararası Para Fonu (IMF) toplantısına katılmak için ‘hükümet uçağı’ Konrad Adenauer’le Endonezya’ya uçtu.
Ancak kemirgenler uçağın bir kablosunu kopardığı için normal sefer yapan bir uçakla geri dönmek zorunda kaldı.
Dönemin CSU’lu Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, 2019 yılı Ocak ayında ‘hükümet uçağı’ ile Afrika ziyaretine çıktı.
Ancak uçak arıza yaptığı için Bakan Müller ile beraberindeki heyet, Malavi’den Zambiya’ya hareket edemedi.
Saatler sonra normal sefer yapan bir yolcu uçağı ile Malevi’nin başkenti Lilongve’den Zambiya’nın başkenti Lusaka’ya uçarak ziyaret sürdürüldü.
Sürekli yollarda olan Almanya’nın Yeşillerli ilk Dışişleri Bakanı Joschka Fischer de, SPD’li Dışişleri Bakanları Sigmar Gabriel ve Heiko Maas da ‘hükümet uçakları’ ile benzer sıkıntılar yaşadı.
Bu liste uzayıp gider...

Almanya eski Almanya değil

Haberin Devamı

ALMAN ORDUSU’NDA DURUM İÇLER ACISI
Ya Alman Ordusu?
Durum içler acısı.
Resmi verilere göre Alman Ordusu’na ait 339 uçak ike 303 helikopterin çoğu uçacak durumda değil.
Alman Deniz Kuvvetleri’ne ait gemilerin büyük bir bölümü de öyle.
350 tankın sadece 150’si işler vaziyette.
Daha yaz aylarında Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Rheinmetall Savunma Sistemi şirketinin imal ettiği Puma tipi zırhlı araçların önünde gururla poz veren ve daha birkaç gün önce NATO Mukabele Kuvveti’nde (NRF) Almanya’nın görev üstlenmeye hazır olduğunu söyleyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un, Rusya’ya karşı caydırıcı bir güç olarak kurulan Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti’ne (VJTF) gönderecekleri sözü verdiği 18 adet Puma zırhlı araçların hepsinin de işe yaramadığı ortaya çıktı.
Bu yüzden de Federal Savunma Bakanı Christiane Lambrecht, artık Puma siparişi vermeyeceklerini açıkladı.
Ancak yine Alman Rheinmetall yapımı Marder zırhlı muharebe araçlarının VJTF’e gönderileceğini vurgulayıp, “Almanya, NATO’da üzerine düşen görevi yapmaya hazır” dedi.
Almanya’yı, Avrupa’yı, NATO ülkelerini daha iyi savunabilmesi için Alman Ordusu’nu her alanda donatmaya, silahlandırmaya kararlı olan ve 100 milyar Euro hacimli bir ‘Varlık Fonu’ ayıran Başbakan Olaf Scholz, bakalım hedefine ulaşabilecek mi?
Bakalım ‘Made in Germany’ herkesin gözünde yeniden eski konumuna ulaşabilecek mi?
Bekleyip göreceğiz...

 

BAKMADAN GEÇME!