AfD’ye çalışmadan önce bakın neler yapmış?

Güncelleme Tarihi:

AfD’ye çalışmadan önce bakın neler yapmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2023 10:07

Aşırı sağcı parti AfD’nin seçim zaferi kazandığı Sonneberg’de, bir seçim kampanyası çalışanının neo-Nazi yapılarla bağlantısı olduğundan şüpheleniliyor.

Haberin Devamı

AfD’den kaymakam seçilen Robert Sesselmann ile fotoğrafları da bulunan Daniel W.’nin ‘Nasyonal Sosyalist Yeraltı’ (NSU) terör hücresi ile temasları olduğu bile iddia edildi. Daniel W., 2000’li yılların başında askerlik hizmeti sırasında kendisini sorgulayan Askeri İstihbarat Servisi’nin de aşırı sağcı olarak takibinde yer aldı.
Daniel W.’nin manşetlere taşınmasının nedeni, sosyal medyada paylaşılan ve üzerinde ‘Gönüllü sınır dışı’ yazan mavi balonları kreş çocuklarına dağıttığını gösteren video oldu. Videoda, aşırı sağcı Daniel W.’nin AfD logolu seçim kampanyası malzemelerini dağıttığı görülüyor.

AfD’ye çalışmadan önce bakın neler yapmış

Haberin Devamı

AfD’DEN ‘MESAFE’ AÇIKLAMASI
Spiegel Online, Daniel W.’nin AfD’ye katılmadan önce neo-Nazi örgütlerde aktif olarak yer aldığına dikkati çekti. Olayın Alman basınında çıkmasından sonra açıklama yapan AfD, Daniel W. ile arasına mesafe koydu. Parti sözcüsü Torben Braga, MDR’ye verdiği demeçte, “Eyalet Yürütme Kurulu, tüm eyalet derneği adına, AfD üyesi olmayan ve hiçbir zaman da olmamış bu kişiyle arasına net bir mesafe koymaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!