12 yıl sonra gerçeği ortaya çıkardı

Güncelleme Tarihi:

12 yıl sonra gerçeği ortaya çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 11:47

İngiltere’de bir anne, 12 yıl önce Sırbistan’ın Belgrad kentinde ölen ve aşırı dozda eroin aldığı için hayata veda ettiği iddia edilen oğlunun cinayete kurban gittiğini kanıtlamayı başardı.

Haberin Devamı

Oğlunun cesedinin İngiltere’ye getirilmesinden sonra bazı organların da çalındığını tespit ettiğini söyleyen anne Susan Sutovic, şimdi oğlunun cinayete kurban gittikten sonra bir de organ kaçakçılığı çetesinin eline düşüp düşmediğini ortaya çıkartmak için çalışacağını duyurdu.

Sunday Times gazetesine konuşan Sutovic, yetkililerin yetersizliğinin hayatının 12 yılına mal olduğunu ve oğlunun yasını tutmak yerine onun cinayetini araştırmak zorunda kaldığını söyledi.

MESLEĞİNE 9 YIL ARA VERDİ

İngiltere’de Sırp muhalifleri, Slobodan Miloseviç rejimine karşı açtıkları davalarda temsil eden bir insan hakları avukatı olan Sutovic; yaşananlar nedeniyle mesleğine de tam 9 yıl ara verdiğini söyledi.

Sutovic, oğlunun Sırbistanlı otoriteler tarafından katledildiğine ve İngiltere’nin de bu cinayetin örtbas edilmesine ön ayak olduğuna inandığını belirtti.

Oğlu öldükten sonra Belgrad’dan kendilerine yollanan fotoğraflarda, oğlunun yatağının yanında eroin olduğuna inanılan bir şişe ve bir de yanık kaşık göründüğünü belirten Sutovic; bu delillere o zaman bile inanmadığını belirtti.

KIYAFETLERİ AYNI DEĞİL

Acılı anne daha sonra bu şişede eroin değil, Kudüs’ten getirilmiş kutsal yağ bulunduğunu belirlediklerini söyledi. Oğlunun cesedi İngiltere’ye getirildiğinde ise vücudundaki yaraları gördüğünü ve yaşananların bir cinayet olduğuna emin olduğunu belirten anne, ayrıca oğlunun cesedinin üzerindeki kanlı kıyafetlerin kendilerine yollanan olay yeri fotoğraflarındaki kıyafetlerle aynı olmadığını da tespit ettiklerini söyledi. 

Diyabet hastası olan ve 21 yaşında geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan oğlu Petar’ın ölümünden sadece iki gün önce babası ile konuştuğunu ve “hiç bir problemi olmadığını” söyleyen Sutovic, ayrıca oğlunun sağlık sorunlarıyla baş edebilmek için Hıristiyan inancına döndüğünü ve ömrünün son yıllarını dine odaklanarak geçirdiğini ve iddia edilen ölüm şeklinin hiç bir şekilde gerçeği yansıtmadığını da söyledi.

"KOMŞUDAN ÇOK KORKUYORDU"

Silahlı polislerin ölümünden önce oğlunun apartman dairesini basarak ona sorular yönelttiğini belirten Stovic, ayrıca oğlunun ona “güvenlik güçlerinden bir komşusu tarafından sürekli izlendiğini” söylediğini de belirtti.

Stovic, “Oğlum bana benimle ilgili her şeyi bilen komşusundan çok korktuğunu söylemişti” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILIYOR

Annenin topladığı deliller sayesinde Londra’da yapılan bir soruşturma sonucunda Petar’ın cinayete kurban gittiği kararına varılmasının ardından şimdi konuyla ilgili bir soruşturma başlatılacağı belirtildi.

Sutovic, oğlunun başına gelenlerin araştırılması konusunda İngiltere’nin Sırbistan’a baskı yapmasını istediğini belirtti ve “Bu suçu işleyen ve örtbas edilmesinde rol oynayan herkesin cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Anne Sutovic ayrıca İngiltere’de oğlunun cesedinden organların çalındığını da söyledi ve “Bur organlar nerede? Birilerine nakledilmek için mi yoksa araştırma amaçlı kullanılmak için mi alındılar? Bir anne olarak bunları bilmeye hakkım var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!