GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Atlının Türküsü

Kurtuba

Uzakta tek başına

Ay kocaman at kara

Torbamda zeytin kara

Bilirim de yolları

Varamam Kurtuba’ya

Ovalardan geçtim yel geçtim

Ay kırmızı at kara

Ölüm gözler yolumu

Kurtuba surlarında

Yola baktım ama yol uzun

Canım atım yaman atım

Etme eyleme ölüm

Varamadan Kurtuba’ya.

Kurtuba

Uzakta tek başına

Federico Garcia Lorca

(Çeviri: Melih Cevdet Anday , Orhan Veli)

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Çıplak Berlin

Nedim Gürsel

Doğan Kitap


Nedim Gürsel’in kentleri anlatmasından haz alanlardansanız tam size göre bir kitap bu. Bir kentin her köşesini elleyen, dokunan, yaşayan bir anlatı. Aynı zamanda orta yaşlı bir yazarın içini de açıyor size. Hem de en derinden, en mahremini. Cinsel açlığını da anlatıyor Gürsel, nedenlerini de. Kızına karşı hissettiği suçluluk duygusundan da söz ediyor, karısına olan özleminden de. Kitapta fahişelerle yaşananlar ya da hayal edilenler de var. Bir kültür kenti mi Berlin? Yoksa edepsiz bir baştan çıkarıcı mı? Belki de yalnızlığın başkenti. Ya da soğuk bir Alman şehri. Hangisi? Nedim Gürsel’e sorarsanız hepsi ya da hiçbiri. "Çıplak Berlin" Gürsel’in Berlin’de geçirdiği günlerin anıları, kentin önemli mekanları kadar kentin yaşayan yanlarını da seriyor gözler önüne. Yazarlar geçiyor sokaklardan, müzisyenler, ressamlar. Fahişeler bekliyor bir köşede. Yemekler yeniliyor, konyaklar içiliyor, yalnızlık kendini en acımasız haliyle hissettiriyor. Cinsellik ise başrolü kapıyor "Çıplak Berlin"de, Batı ve Doğu Berlin çıkmazı da, tabii duvar da. Kısaca bu kitap bir kenti ve bir yazarı çırılçıplak koyuyor ortaya.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

NURSELİ İDİZ BU KİTABI ÖNERİYOR

Oyuncu Nurseli İdiz, Türkiye’nin birçok yerini görmüş. Arkeoloji mezunu olduğu için tarihi yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Assos, bozulmamış tarihi ve dokusuyla ilgi duyduğu yerlerin başında geliyor. Bodrum’da özellikle çocuğuyla büyük oteller yerine pansiyonlarda konaklamayı ve rahat yaşamayı seviyor. Kaz Dağları’nı doğal güzellikleri, yemekleri ve bol oksijeni nedeniyle çok beğendiğini söylüyor. Yurtdışında Bali’yi bir cennet olarak nitelendiriyor. Buranın turistik noktaları dışında daha özel yerlerini görme fırsatı olmuş. Güney Afrika mistik ve büyülü havasıyla tekrar gitmek istediği yerlerden. En yakın zamanda kökleri ve ailesinin evi bulunduğu için Yunanistan’ı ziyaret etmek istiyor. Ayrıca Latin Amerika ve New York’u merak ediyor. Nurseli İdiz, Avare okuyucularına Steve Berry’nin "Üçüncü Sır" adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ARZU KAPROL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Modacı Arzu Kaprol, seyahatlerini dinlenmek ve yeni yerler keşfetmek için yapıyor. Kalkan’ı şahane manzarası nedeniyle seviyor. Fethiye Hillside’da, kendini tatil köyü değil tatil koyunda gibi hissettiğini söylüyor. Cunda’yı denizi ve güneşiyle beğeniyor. Yurtdışında Barcelona’yı otantik ve dinamik buluyor. Kaprol, Japonya’nın mistik hali ve stilinden etkileniyor. Tayland’da özellikle huzur bulduğunu belirtiyor. İlk bulduğu fırsatta Güney Amerika ve Afrika’ya seyahat etmek istiyor. Arzu Kaprol’ün Avare okuyucularına seyahatte dinlemeleri için önerisi, Mercedes Sosa’nın "Song Of Mercedes Sosa" adlı albümü.
False